اکثرا غصب عنوان دولتی زمانی صورت می گیرد که شخص کارت جعلی شناسایی نسبت به یکی از نهاد های دولتی را داشته باشد و با آن، نیت های سوئی داشته باشد که در این موارد شخص علاوه بر متهم شدن به جعل ، متهم به غصب عنوان دولتی هم می شود .
وکیل دادگستری چنین بیان می کند که این اتهام به دو صورت معرفی به عنوان مامور دولت و یا دخالت در مشاغل دولتی صورت می گیرد که این دو را باید از هم جدا دانست و این موضوع به ماده ۳۵۵ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مربوط می شود .
مشاغلی مانند مشاغل کشوری ، لشکری و انتظامی که شامل بودجه ی عمومی و دولتی می باشند را می توان شغل های دولتی دانست.
وکیل پایه یک شرح می دهد که : مانند تمامی جرم ها باید ۳ عنصر قانونی ، مادی و معنوی را ، برای این جرم نیز معرفی کرد.
کدام قوانین در قانون مجازات اسلامی مربوط به جرم غصب عنوان و مشاغل دولتی می شود:
وکیل یوسف آباد در این مورد می گوید عنصر قانونی جرم غصب عنوان دولتی در بخش تعزیرات ، بخش هشتم مواد ۳۵۵ تا ۵۵۷ قانون مجازات اسلامی آمده است .
در مورد جعل برند و طرح های تجاری اشخاص در قانون مجازات اسلامی مواد 529 و 530 وجود دارد ، به عنوان مثال اگر کسی خودش را پلیس جلوه دهد بر اساس ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی اگر این شخص بدون سمت رسمی از طرف دولت ، خود را در شغل های دولتی مانند کشوری ، لشکری و یا انتظامی را دخالت دهد و یا سندی جعل کند و یا خودش را مامور دولتی معرفی نماید ، در این صورت جرم انجام داده است و مجازات خواهد شد .
وکیل پایه یک شرح می دهد که اگر شخصی نشریه ای را بر خلاف واقعیت و به دروغ انتشار دهد و یا شخصی خود را مدیر مسئول آن نشریه معرفی کند و پروانه ای نداشته باشد طبق نظریه ی قاضی مجرم است و باید مجازات شود.
اگر کسی بدون مجوز به شغل پزشکی یا دندان پزشکی مشغول شود و برای رسیدن به منافع ، عنوانی را غصب کند، علاوه بر این که کار او تعطیل خواهد شد ، به حبس و جریمه نقدی محکوم می گردد .
اگر پزشکی به دروغ مدعی شود که داروی درمان یک بیماری واگیر را کشف کرده است و ادعای او غلط باشد و آن پزشک آن را اطلاع رسانی کند ، طبق قانون می بایست دو ماه تا یک سال حبس بکشد و همچنین به پرداخت جزای نقدی نیز محکوم می شود .
اگر کسی در یک تئاتر خیابانی لباس پلیس پوشیده باشد و قصد کلاهبرداری با این کار را در ذهن داشته باشد ، مجرم است و اگر با استفاده از لباس های پلیس تنها قصد نمایش فیلم یا تئاتر را داشته باشد ، شخص مجرم نیست و برای او مجازاتی در نظر گرفته نمی شود .
وکیل در مورد اینکه اگر کسی خود را دکتر ، مهندس و یا عناوین مشابه این ها را به دروغ به خود عنوان دهد ، می گوید که با توجه به ماده ی ۵۵۶ فصل هشتم کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مجرم است و مرتکبین استفاده ی غیر مجاز از این عناوین محکوم خواهند شد ؛ وکیل دادگستری در مورد اینکه اگر بخواهیم از جرم غصب عنوان دولتی ، شکایتی داشته باشیم به کجا باید مراجعه کنیم ، توضیح می دهد که شاکی باید در دادگاه کیفری شکایت کیفری انجام دهد و البته باید در محل وقوع جرم باشد و همچنین می تواند از طریق کلانتری ها گزارش داده و کلانتری ها پس از انجام تحقیقات به بازپرس دادسرا این موضوع را گزارش دهند .
مجازات پزشک بودن قلابی در قانون مجازات اسلامی بیان شده است .
این مطلب هم می تواند مفید باشد: جعل اسناد
بر اساس ماده ی ۵۵۵ قانون مجازات شخص مجرم به شش ماه تا دو سال حبس محکوم می شود و اگر سندی جعل کرده باشد به مجازات جعل نیز خواهد رسید و بر اساس ماده ی ۵۵۶ اگر از لباس دولتی بهره برده باشد به سه ماه تا یک سال حبس و همچنین جریمه ی نقدی محکوم می شود .
از آن جا که موضوع جعل کاملا تخصصی است ، بنابراین بهتر است برای اثبات کردن جرم جعل از یک وکیل کیفری با تجربه استفاده کرد و در مواردی هم ممکن است جعلی اتفاق نیفتاده است و سوء تفاهمی به وجود آمده است ، پس برای رفع آن اتهام نیز باید به یک وکیل خوب مراجعه کرد .
سوالات متداول آیا زن میتواند بدون رضایت همسرش درخواست طلاق بدهد؟ بله، بر اساس قانون…
سوالات متداول تحریر ترکه در چه مواردی نیاز به دادگاه دارد؟ اگر ورثه نتوانند در…
عنوان توضیحات مختصر قانون جدید ملاقات فرزند طبق ماده 1174، والدین حتی پس از جدایی…
عنوانتوضیح مختصرصلح عمریقراردادی که به موجب آن مالکیت یک ملک به شخص دیگری منتقل میشود.صلح…
آیا ارسال پیامک به زن شوهردار بدون محتوای غیراخلاقی هم جرم محسوب میشود؟ اگر محتوای…
آیا در صورتی که شخصی از اموال من بدون اجازه من استفاده کند، میتوانم درخواست…