• تماس با وکیل: 09123666928 ساعت پاسخگویی 10:00 تا 20:00
  • [email protected]
چگونگی ابطال ثبت واقعه ازدواج

ابطال ثبت واقعه ازدواج

یکی از مهم ترین اتفاقاتی که برای افراد در طول زندگی آنها می‌افتد ازدواج می باشد. اما ازدواج علاوه بر تعهدات معنوی که زوجین با هم دارند موجب می‌شود تا آنها در موارد حقوقی هم تعهد ها و ضمانت های اجرایی نسبت به هم داشته باشند.

اما متاسفانه گاهی اتفاق می‌افتد که یکی از زوجین یا شخص دیگری که غیر از آنها باشد درخواست ابطال نسبت واقعی ازدواج را ارائه می‌کند. در چنین شرایطی شخص متقاضی در دست داشتن دادخواست ابطال ثبت واقعه ازدواج به دادگاه مراجعه می کند.

دلایل گوناگون وجود دارند که باعث می شوند ابطال ثبت واقعه ازدواج رقم بخورد و ازدواج افراد به راحتی تمام شود. مطمئناً بهتر است شما هم این موارد را بدانید تا خدای نکرده در آینده زندگی مشترک خودتان با همسرتان دچار مشکل نشوید. در ادامه این مطلب در مورد اینکه چه مواردی باعث ابطال ثبت واقعه ازدواج می‌شوند خدمت شما توضیحات مفصلی را بیان خواهیم نمود. پس بهتر است همراه ما باشید و مطالبی که گفته می‌شود را به آسانی از دست ندهید چرا که این مطالب بسیار مهم و ضروری می باشند.

دلایل ابطال ثبت واقعه ازدواج شامل چه مواردی می باشد؟

اما به سراغ دلایل ابطال ثبت واقعه ازدواج می رویم. اولین دلیلی که باعث می شود ابطال ثبت واقعه ازدواج رخ دهد این است که ازدواج بدون اذن پدر و رضایت او انجام شده باشد. در واقع طبق قانون باید ازدواج در حضور پدر زوجین اتفاق بیفتد و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، پدر زوجین می توانند برای درخواست ابطال ثبت واقعه ازدواج به دادگاه مراجعه نمایند.

دومین موردی که باعث می شود شرایط ابطال ثبت واقعه ازدواج برای خانواده ها رقم بخورد ازدواجی است که ناشی از اکراه و اجبار باشد. در واقع اگر یکی از زوجین را مجبور به ازدواج کرده باشد آن شخص می تواند با مراجعه به دادگاه و ارائه مستندات خود درخواست ابطال ازدواج خود را داشته باشد.

همچنین در صورتیکه هر یک از زوجین در شخصیت طرف مقابل خودشان اشتباه کرده باشند می توانند عقد خود را باطل کنند.  اگر در هنگام عقد زوجین برای خودشان شرایطی را قرار دهند که به موجب آن بتوانند واقعی ازدواج خودشان را ابطال کند طبیعتا می توانند در هنگامی که آن شرایط برقرار شوند برای ابطال ثبت واقعه ازدواج به دادگاه مراجعه کنند.

مورد بعدی که باعث باطل شدن ازدواج می شود عبارت است از اتفاقی که کمتر افراد برای آن به دادگاه مراجعه می کنند و اتفاقی نادر محسوب می شود یعنی ازدواج با یک زن شوهردار. در صورتیکه زن شوهردار قبل از آن که از شوهر قبلی خودش جدا شده باشد به ازدواج فرد دیگری در بیاید هم شوهر او و هم آن فرد می توانند نسبت به این موضوع به دادگاه شکایت کند و درخواست ابطال ثبت واقعه ازدواج را داشته باشند.

همچنین در صورتی که مرد با خواهرزاده یا برادر زاده و همسرش قصد ازدواج داشته باشد و یا حتی بخواهد خواهر زن خود را به ازدواج در بیاورد و همسر او راضی نباشد این شرایط موجب ابطال ثبت واقعه ازدواج می‌گردند. همچنین اگر عقد زوجین برای دختر قبل از ۱۳ سال و برای پسر قبل از ۱۵ سال اتفاق بیفتد و پدر و یا جد پدری آنها از این موضوع اطلاعی نداشته باشند و بدون اذن ها این اتفاق بیفتد،دادگاه می تواند نسبت به ابطال ثبت واقعه ازدواج اقدام کند.

این مطلب را هم بخوانید: ابطال ثبت واقعه طلاق

آسان ترین راه برای ابطال ثبت واقعه ازدواج چیست؟

اما آسان ترین راه و بهترین راهی که برای ابطال ثبت واقعه ازدواج وجود دارد و شما می توانید از آن استفاده نمایید استفاده از یک وکیل خانواده برای این موضوع است. به ویژه اگر از وکیل خانم که به شرایط قانونی مسلط باشد بهره ببرید می توانید از شرایط قانونی بیشتر استفاده نمایید. البته دقت داشته باشید که پیدا کردن یک وکیل دادگستری  که با تجربه باشد و بر قانون تسلط کافی داشته باشد و قابل اعتماد باشد کار آسانی نیست.

معمولا وکیل متخصص در امور خانواده می تواند در پرونده های بسیار زیادی از جمله ابطال ثبت واقعه ازدواج به افراد کمک کند.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *