طلاق ایرانیان خارج از کشور | جدیدترین قوانین

هموطنان عزیزمون هر کجای دنیا که باشند می توانند با تماس مستقیم، از طریق پیام رسان های واتساپ و تلگرام تماس بگیرند.

ثبت نام در سایت میخک تنظیم وکالت نامه اعطای وکالت نامه به وکیل در ایران

بله تنفیذ طلاق برای اطمینان از قانونی بودن و اعتبار حکم طلاق در ایران ضروری است.

ثبت طلاق در خارج از کشور

برای طلاق ایرانیان خارج از کشور، در خصوص زوجینی که در خارج از کشور به سر می برند از انجایی که طلاق از امور مربوط به احوال شخصیه می باشد.زوجین باید تابع قانون کشور باشند که تابعیت آن را دارند. بنابراین در خصوص طلاق ایرانیان خارج، که به دادگاه خانواده دسترسی ندارند بایستی به مراکز اسلامی که جمعیت های مسلمان در آن کشورها جهت رسیدگی به امور و احوال شخصیه مسلمانان تاسیس نموده اند، مراجعه نمایند و در حضور شهود عادل، طلاق دهنده مسلمان صیغه طلاق به نحو شرعی بین زن و شوهری که قصد جدایی دارند جاری و مراتب صورتمجلس شود و به امضای زوجین و حاضرین می رسد و مرکز اسلامی ممهور می نماید. ونسخه ای از آن را به زوجین داده و زوجین با مراجعه به سفارت نسبت به تایید آن توسط اقدام می نماید. سپس زوج و زوجه به شخصی در ایران وکالت داده و شخص وکیل با حق توکیل به غیر می باشد نسبت به وکالت دادن به وکیل دادگستری اقدام می نمایند و سپس وکیل طلاق نسبت به دادخواست تنفیذ رای طلاق اقدام می نمایند و پس از صدور حکم جهت تنفیذ و قطعیت آن در دفاتر ازدواج نسبت به ثبت طلاق اقدام نمایند.

طلاق خارج از کشور

طلاق خارج از کشور برای بسیاری از ایرانیان مقیم خارج یا زوج‌هایی که یکی از آن‌ها در خارج از کشور زندگی می‌کند، می‌تواند چالش‌های خاص خود را داشته باشد. این نوع طلاق، نیاز به شناخت قوانین کشور میزبان و همچنین تطابق با قوانین داخلی ایران دارد. بسیاری از کشورها قوانین خاص خود را در مورد طلاق دارند که ممکن است با قوانین ایران تفاوت‌های زیادی داشته باشد. برای اطمینان از صحت و قانونی بودن مراحل طلاق، مشاوره با وکیل متخصص در امور بین‌المللی و خانواده بسیار ضروری است. همچنین، مدارک و اسناد مربوط به ازدواج و طلاق باید به صورت رسمی ترجمه و تایید شوند تا در مراجع قانونی هر دو کشور قابل قبول باشند.

طلاق در خارج از کشور

طلاق در خارج از کشور به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و قانونی، ممکن است پیچیده‌تر از طلاق در ایران باشد. برای مثال، برخی کشورها ممکن است مراحل و شرایط خاصی برای طلاق داشته باشند که زوج‌ها باید از آن‌ها پیروی کنند. برای شروع فرایند طلاق، ابتدا باید از قوانین محلی کشور محل اقامت آگاه شوید. سپس، ممکن است نیاز به تایید مدارک و ترجمه رسمی آن‌ها باشد. همچنین، در برخی موارد نیاز است که حکم طلاق خارجی توسط دادگاه‌های ایران نیز تنفیذ شود تا در داخل کشور معتبر باشد.

تنفیذ طلاق خارج از کشور

تنفیذ طلاق خارج از کشور به معنای تایید حکم طلاق صادر شده در کشور خارجی توسط مراجع قضایی ایران است. این فرآیند برای اطمینان از قانونی بودن و اعتبار حکم طلاق در ایران ضروری است. برای انجام این کار، ابتدا باید حکم طلاق خارجی به صورت رسمی ترجمه و تایید شود. سپس، با ارائه مدارک مورد نیاز به دادگاه‌های ایران، می‌توان درخواست تنفیذ حکم طلاق را ثبت کرد.

قوانین طلاق خارج از کشور

قوانین طلاق خارج از کشور بسته به کشور محل اقامت می‌تواند بسیار متفاوت باشد. هر کشور دارای قوانین خاص خود در مورد شرایط و مراحل طلاق است. برای مثال، برخی کشورها ممکن است نیاز به مدت زمان جداگانه زندگی برای زوج‌ها قبل از درخواست طلاق داشته باشند، در حالی که در برخی دیگر ممکن است نیاز به مشاوره اجباری قبل از طلاق باشد. برای آگاهی از این قوانین، مشاوره با وکیل طلاق و متخصص در دعاوی خانواده بسیار اهمیت دارد. همچنین، باید مطمئن شوید که تمامی مدارک و اسناد مورد نیاز به درستی آماده و ترجمه شده باشند.

قوانین طلاق در خارج از کشور

قوانین طلاق در خارج از کشور می‌تواند چالش‌های خاصی برای ایرانیان مقیم خارج یا زوج‌هایی که قصد طلاق دارند، ایجاد کند. این قوانین بسته به کشور محل اقامت ممکن است شامل شرایط خاصی مانند نیاز به اقامت مدت‌دار در آن کشور، مشاوره اجباری قبل از طلاق، و مراحل حقوقی مختلف باشد.

برای انجام طلاق به صورت صحیح و قانونی، مشاوره با وکیل طلاق و آگاهی از قوانین و مقررات کشور ایران ضروری است. همچنین، باید به مدارک و اسناد مربوطه دقت ویژه‌ای داشته باشید تا فرایند طلاق بدون مشکل و با موفقیت انجام شود.

انجام طلاق ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان بیشماری در خارج از ایران و در اقصی نقاط دنیا زندگی می کنند. با توجه به تابعیت ایرانی در بسیاری از موارد از جمله مسائل حقوقی، طلاق و غیره باید از قوانین ایران تبعیت کنند و در هر کشوری که اقامت دارند، مطیع قوانین کشور خود می باشند. به همین دلیل ایرانی های مقیم خارج برای هر رسیدگی به امور حقوقی باید از طریق محاکم قضائی ایران اقدام نمایند. با توجه به دوری مسافت و هزینه های بسیار بالای رفت و امد و همچنین پروسه طولانی رسیدگی به امور حقوقی در دادگاههای ایران، انتخاب وکیل بهترین تصمیم می باشد. وکیل ایرانیان خارج از کشور با اخذ وکالت به پیگیری امور حقوقی می پردازد.

به عبارتی طبق ماده ۶ قانون مدنی «قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث» در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم خارج باشند مجری خواهد بود و بر اساس ماده ۱۴ قانون جدید حمایت خانواده، صلاحیت محاکم و نحوه رسیدگی به دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج از کشور با توجه به شرایط و محل اقامت زوجین، متفاوت است. حال به توضیح کامل انجام طلاق ایرانیان خارج از کشور می پردازیم.

در بسیاری از موارد زوج و یا زوجه در خارج از ایران زندگی می کنند، در این حالت دادگاه محل اقامت شخصی که در ایران زندگی می کند دادگاه صالح به رسیدگی امور می باشد. این قانون در ماده 14 حمایت از خانواده آمده است. سوال پیش می آید که در صورتی که زوجین هر دو در خارج از کشور زندگی می کنند، دادگاه صالح به رسیدگی کجا می باشد؟ چنانچه زن و مرد هر دو در خارج از کشور زندگی می کنند، دادگاه رسیدگی در تهران خواهد بود، اما اگر زوجین توافق به انجام پروسه در شهر دیگری را داشته باشند محل رسیدگی طبق توافق مشخص می گردد. احراز دادگاه محل توافق شده با دادگاه های داخلی می باشد. بر اساس ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده پیش بینی شده است و برابر آن قانون اجازه داده است که ایرانیان مقیم خارج از کشور، کلیه دعاوی حقوقی و دعاوی خانواده خود را در محاکم و مراجع صالح محل اقامت خویش مطرح کنند. احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجرا نمی‌شود مگر آنکه دادگاه صالح این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند.

در مورد این نوع طلاق‌ها ماده ۶ قانون مدنی نیز باید در نظر گرفته شود. بر اساس این ماده، قوانین مربوط به نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث، در مورد تمامی‌ اتباع ایران، حتی اگر مقیم خارج باشند، مجری خواهد بود.

مراحل طلاق ایرانیان خارج از کشور

  • ثبت نام در سایت میخک
  • تنظیم وکالت نامه
  • اعطای وکالت نامه به وکیل در ایران

تنفیذ طلاق ایرانیان خارج از کشور

با شرح چگونگی تنفیذ طلاق ایرانیان خارج از کشور همراه ما باشید. طبق ماده 6 قانون مدنی تمامی احوال شخصی ایرانیان در هر جای دنیا بر اساس قانون ایران استورا است. چنانچه زوجین در خارج از ایران و کشور محل اقامت خود از هم جدا شوند،این جدایی باید در دادگاه های ایران تنفیذ شود، زیرا این امر تاثیری در امور قانون ایران ندارد. براساس قانون مدنی ایران تا زمانی که این امر توسط دادگاه صالح در داخل ایران تنفیذ نشود زوجین از نظر قوانین ایران همچنان زن و شوهر بوده و اگر یکی از طرفین بعد از این طلاق دوباره ازدواج کند ممکن است اگر وارد کشور شود مجرم محسوب شده و تحت پیگرد قانونی قرار گیرد. به همین دلیل اگر زن و شوهری در خارج از کشور و با رعایت تشریفات قانون ایران از هم طلاق بگیرند باید از طریق سفارت ایران در آن کشور دادخواست تنفیذ طلاق را به یکی از دادگاههای داخل کشور ارسال نموده و تقاضای تنفیذ طلاق شرعی صادره از حل سکونت را بنمایند. پروسه تنفیذ طلاق در ایران با وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور امکان پذیر است.

برای درک بهتر موضوع به ذکر یک نکته می پردازیم: چنانچه زوجین در خارج از کشور از هم جدا شده اند ولی طلاق زوجین بعد از جدایی تنفید نشده است و زوج حاضر به تنفیذ طلاق نمی باشد، زوجه می تواند با دادن وکالت به وکیل دادگستری تقاضای تنفیذ طلاق شرعی را بنماید. دادگاه نیز در این مورد و در صورتی که تشریفات طلاق شرعی به طور کامل انجام شده باشد اقدام به صدور حکم به تنفیذ طلاق شرعی می نماید.

بیشتر بخوانید: حق طلاق زن

طبق قانون حمایت خانواده در کشورهایی که در آن مسجد وجود دارد، زوجین در انجا اقدام به طلاق شرعی نموده باشند و در انتها خواهان تنفیذ طلاق در داخل ایران باشند براساس ماده 14 قانون حمایت خانواده دو طرف می توانند دادخواست خود را از طریق سفارت به محل زندگی سابق خود ارسال نموده تا در انجا بررسی شود و در این موضوع حکم صادر شود. البته اگر هیچ کدام از طرفین هیچ گونه اموالی در ایران نداشته باشند و در ایران نیز ساکن نباشند می توانند دادخواست خود را به یکی از شعب دادگاه خانواده در تهران که هر ساله معین می شود ارسال نموده و تقاضای تنفید طلاق شرعی نمایند. اگر یکی از زوجین چه مرد و یا چه زن در داخل ایران زندگی می کند و طرفی دیگر در خارج از ایران می باشد. طرفی که در خارج از کشور می باشد می تواند با دادن وکالت خود را در ایران مطلقه نموده و در انتها از طریق دادگاه اقدام به تنفیذ طلاق بنماید. چناچه مدارکی مبنی بر انجام طلاق وجود نداشته باشد، زوجین می توانند با ارسال مدارک طلاق اقدام به تجدید نظر بر حکم صادره بنمایند و تقاضای اجرای حکم طلاق و تنفیذ آن را از دادگاه تجدید نظر داشته باشند.

وکالت در سامانه میخک

پس از این که زوجه، در داخل ایران یک نفر را به عنوان وکیل خانواده برای پیگیری و اخد مهریه انتخاب کرد می بایست به وی یک وکالت نامه تنظیمی خارج از کشور معتبر بدهد. برای ارائه وکالت به یک وکیل دادگستری در ایران، فرد مقیم خارج باید به سایت میخک مراجعه کند و بعد از ثبت نام به یک وکیل دادگستری در ایران وکالت دهد.

بعد از ثبت نام در سایت میخک وزارت امورخارجه، در بخش وکالت نامه، متن وکالت اخذ مهریه را ثبت و تائید کرد و سپس کد رهگیری را برای مراجعه به سفارت اخذ کرد.

مرحله بعدی، مراجعه به سفارت و امضای وکالت نامه است. در برخی از کشورها نیز این موضوع به صورت غیرحضوری است.

بعد از تائید وکالت نامه توسط سفارت، وکیل یا نماینده زوجه می تواند به یکی از نمایندگی های وزارت امورخارجه مراجعه کرده و کپی برابر با اصل وکالت نامه را تحویل بگیرد.

وکیل زوجه با دریافت وکالت نامه به پیگیری امور حقوقی موکل خود می پردازد. وکیل در این مرحله تمام مراحلی پیگیری و رسیدگی به امور طلاق و تنفیذ طلاق در محاکم قضائی ایران می پردازد. دفتر وکالت حمیرا پارسا وکیل معتمد ایرانیان خارج از کشور آمده دریافت وکالت و پیگیری امور حقوقی هموطنان خارج از کشور می باشد.

مراحل به اجرا گذاشتن مهریه

در صورتی که زوجه مقیم خارج از کشور قصد مطالبه مهریه خود را دارد، وکیل زوجه بعد از گرفتن رای مهریه خود به دفتر ازدواجی که عقد رسمی در آنجا صورت گرفته مراجعه نماید. سپس در خواست کتبی خود را مبنی بر صدور اجراییه به آن دفتر خانه ازدواج بدهد، دفترخانه پس از بررسی و طی مراحل صدور اجراییه را طی می کند، این موضوع را به زوج ابلاغ می نماید. زوج هم پس از آنکه از ابلاغیه مطلع گردید ۱۰ روز مهلت پرداخت مهریه دارد یا اگر توان پرداخت طی ده روز ندارد باید راهی برای پرداخت ان مشخص کند و اعلام دارد.

با ابلاغ اجراییه تقاضای وصول مهریه از اموال زوج یا ضامن وی می شود. در صورت عدم پرداخت مهریه از طرف زوج معادل مهریه از اموال وی توقیف می شود. اگر همچنان از سوی زوج مهریه پرداخت نگردد، اموال توقیفی به مزایده گذاشته می شود و مهریه وصول می شود.

خلاصه مطلب

برای طلاق ایرانیان خارج از کشور، زوجین باید تابع قانون کشور باشند که تابعیت آن را دارند. طلاق از امور مربوط به احوال شخصیه است و باید طبق قوانین ایران انجام شود. زوجینی که در خارج از کشور به سر می‌برند، می‌توانند به مراکز اسلامی در آن کشور مراجعه کنند تا صیغه طلاق به نحو شرعی در حضور شهود عادل جاری شود. سپس، این طلاق باید توسط سفارت ایران تایید شود و با دادن وکالت به وکیل دادگستری در ایران، درخواست تنفیذ رای طلاق در دادگاه‌های ایران ثبت شود تا در نهایت طلاق در دفاتر ازدواج ثبت گردد. طلاق انجام شده در خارج از کشور باید در دادگاه‌های ایران تنفیذ شود. بدون این تنفیذ، طلاق از نظر قوانین ایران معتبر نخواهد بود. درخواست تنفیذ باید از طریق سفارت ایران در کشور محل اقامت به دادگاه‌های ایران ارسال شود. اگر یکی از زوجین حاضر به تنفیذ طلاق نباشد، طرف دیگر می‌تواند با وکالت دادن به وکیل، درخواست تنفیذ طلاق شرعی را ارائه دهد. دادگاه پس از بررسی تشریفات طلاق، حکم به تنفیذ طلاق صادر خواهد کرد. برای اعطای وکالت به وکیل در ایران، فرد مقیم خارج باید در سایت میخک ثبت نام کند و پس از تنظیم و تایید وکالت نامه توسط سفارت، وکیل یا نماینده زوجه می‌تواند امور حقوقی را پیگیری کند. وکیل در این مرحله تمامی مراحل طلاق و تنفیذ آن را در محاکم قضائی ایران پیگیری می‌کند.

وکیل ایرانیان خارج از کشور

حمیرا پارسا وکیل ایرانیان خارج از کشور آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و قبول دعاوی حقوقی به هموطنان خارج از کشور می باشد. این افتخار را داریم که سالیان متمادی وکالت هموطنان مقیم خارج را دارا می باشیم و با وکالت شفاف و پیگیری مستمر و ارسال گزارش روند پرونده به شما سروران گرامی خیال شما را از هرگونه نگرانی آسوده کرده ایم. جهت مشاوره حقوقی رایگان از طریق واتس اپ با ما تماس بگیرید. vakil dar iran

00989123666928

00982188554580

وکیل

Share
Published by
وکیل

Recent Posts

5 دلیل محکمه‌پسند طلاق از طرف زن + {ویدئو}

سوالات متداول آیا زن می‌تواند بدون رضایت همسرش درخواست طلاق بدهد؟ بله، بر اساس قانون…

4 روز ago

۱۰ مرحله مهم تحریر ترکه

سوالات متداول تحریر ترکه در چه مواردی نیاز به دادگاه دارد؟ اگر ورثه نتوانند در…

1 هفته ago

10 نکته کلیدی درباره قانون جدید ملاقات فرزند

عنوان توضیحات مختصر قانون جدید ملاقات فرزند طبق ماده 1174، والدین حتی پس از جدایی…

4 هفته ago

صلح عمری چیست؟ 0 تا 100 تنظیم صلح عمری

عنوانتوضیح مختصرصلح عمریقراردادی که به موجب آن مالکیت یک ملک به شخص دیگری منتقل می‌شود.صلح…

2 ماه ago

پیامک به زن شوهردار + از یک پیام تا مجازات قانونی

آیا ارسال پیامک به زن شوهردار بدون محتوای غیراخلاقی هم جرم محسوب می‌شود؟ اگر محتوای…

2 ماه ago

استیفاء در حقوق چیست؟ کامل ترین توضیحات {1403}

آیا در صورتی که شخصی از اموال من بدون اجازه من استفاده کند، می‌توانم درخواست…

3 ماه ago