• تماس با وکیل: 09123666928 ساعت پاسخگویی 10:00 تا 20:00
  • [email protected]
مدارک لازم برای دادخواست طلاق

مدارک ضروری برای طلاق

بروزرسانی(1403/09/12)

برای اطلاع از مدارک لازم برای دادخواست طلاق نظر به اینکه در پی بروز اختالافات شدید فی مابین زوجین چاره ای برای ادامه زندگی مشترک باقی نمی ماند، اکثریت قریب به اتفاق چنین کسانی ترجیح می دهند با واقعه طلاق به تراژدی یک زندگی نافرجام خاتمه دهند.

با توجه به اینکه طلاق از انواع ایقائات تشریفاتی در قانون تعریف شده است که کسانی که تصمیم به اجرای صیغه طلاق دارند باید با طی تشریفاتی به این مهم احتمام ورزند.

حال با توصیف اینکه طلاق با تشریفات باید انجام شودبه بررسی انواع طلاق پرداخته و یاداور این نکته خواهیم بود که هر یک از انواع طلاق ها اعم از طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوجه و طلاق به درخواست زوج، ضمن وجود نقطه مشترک در رسیدن به کیان خانواده در مدارک تفاوت های فی مابین آنها، هرچند به ظرافت وجود خواهد داشت.

دقت در ارائه مدارک در به ثمرنشستن هریک از انواع طلاق بسیار حائزاهمیت بوده و عدم ارائه مدارک به نفع صحیح می تواند اخذ نتیجه در آن پرونده را به نحو بسیار محسوسی تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین هریک از اصحاب دعوی به ویژه در دعاوی طلاق به درخواست زوج و یا طلاق به درخواست زوجه باید در ارائه مدارک و تنظیم دادخواست به ویژه مدارک مربوط به اثبات ادعایشان دقت کافی را به عمل اورند.

با توضیحاتی که توسط وکیل طلاق داده شد، به معرفی مدارک لازم برای دادخواست طلاق می پردازیم:

برای درخواست طلاق از طرف زن چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم برای طلاق از طرف زن

بیش از دانستن مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن باید به این نکته اشاره کنیم که در بسیاری از موارد زوجه با توجه به شرایط سخت و طاقت فرسایی که در زندگی زناشویی خود دارد، دچار عسر و حرج شده و تقاضای طلاق می نماید. با توجه به اینکه در قانون مدنی ایران، حق طلاق در اختیار زوج می باشد، اما زوج هم می تواند با دلایلی که شرح داده شد تقاضای طلاق نماید تا دادگاه خانواده به بررسی شرایط پرداخته و در صورت تایید موارد عسر و حرج رای به طلاق زوجه بدهد.

مشاوره حقوقی رایگان با وکیل خانواده می تواند کمک شایانی به زوجه در مراحل دشوار رسیدگی به پرونده طلاق نماید.

البته دلایل بسیاری باعث درخواست طلاق از طرف زن می تواند باشد که در این مطلب به طور کامل به آن نمی پردازیم.

حال باید بدانیم که مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن چیست؟ زمان ارائه دادخواست چه مدارکی باید زوجه به دادگاه ارائه دهد.

  1. کارت ملی زوجه
  2. شناسنامه زوجه
  3. عقدنامه و یا سند ازدواج

تماس با وکیل طلاق توافقی

مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد

طبق ماده 1133 قانون مدنی هر زمان که زوج بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد، و حق طلاق در اختیار زوج می باشد و

درخواست طلاق از طرف مرد با رعایت و انجام شروط ذیل قابل پذیرش است :

  • پرداخت مهریه
  • پرداخت نفقه ایام عده
  • پرداخت اجرت المثل و نیمی از دارایی که در زمان زوجیت به دست آمده است که باید نقدا پرداخت شود.

زوج باید دادخواست طلاق داده و با روشن شدن حقوق مالی زوجه، رای طلاق صادر شده و در دفترخانه طلاق ثبت نماید.

اما مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد چیست ؟ مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد تا حدودی مشابه مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن است .

  1. کارت ملی زوجه
  2. شناسنامه زوجه
  3. عقدنامه و یا سند ازدواج

هر کدام از زوجین اگر وکیل داشته باشند، باید وکالتنامه وکیل هم ضمیمه دادخواست شود.

مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی

مدارک لازم برای طلاق توافقی

با دانستن مدارک لازم برای طلاق از طرف زوج و یا زوجه به بررسی مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی می پردازیم. مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی چیست؟ در بسیاری از مواقع زوجین با توافق کامل با یکدیگر تصمیم به طلاق توافقی می گیرند. زوجین برای ثبت دادخواست طلاق توافقی ابتدا می بایست جهت مشاوره های پیش از طلاق توافقی در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. و با طی کردن مراحل طلاق توافقی، رای طلاق را گرفته و ثبت کنند.

برای دادخواست طلاق توافقی، شناسنامه و کارت ملی زوجین و عقدنامه و یا سند ازدواج و در صورت داشتن وکیل خانواده، وکالت نامه وکیل دادگستری موردنیاز است. گواهی مشاوره طلاق که از طریق سامانه تصمیم اقدام شده است. توافقنامه زوجین که شرایط طلاق توافقی در ان قید شده است از جمله توافقات مالی

با توجه به توضیحات داده شده در این مقاله مشاوره حقوقی حضوری با یک وکیل خانواده می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات حقوقی باشد. دفتر وکالت حمیرا پارسا بهترین وکیل خانواده آماده ارائه مشاوره حقوقی و یا پیگیری پرونده های طلاق می باشد.

جهت دریافت مشاوره حقوقی رایگان و یا ارجاع پرونده تماس بگیرید.

02188554580

09123666928

مطلب مرتبط: طلاق توافقی بدون وکیل

مدارک لازم برای طلاق یک طرفه

طلاق یک‌طرفه، به‌معنای اقدام برای جدایی بدون رضایت طرف مقابل، نیازمند ارائه مدارک و مستندات دقیق به دادگاه است. این نوع طلاق می‌تواند از سوی زن یا مرد درخواست شود و شرایط و مدارک لازم برای هر دو متفاوت است.

اگر مرد قصد طلاق داشته باشد، بر اساس قانون مدنی ایران، او حق طلاق دارد؛ اما موظف است تمامی حقوق مالی زن از جمله مهریه، نفقه، و اجرت‌المثل را پرداخت کند. مدارک مورد نیاز شامل موارد ذیل است:

  • اصل و کپی عقدنامه
  • شناسنامه
  • کارت ملی زوجین
  • گواهی عدم امکان سازش
  •  اگر زن در دادگاه حاضر نشود، باید دادخواست به وی ابلاغ قانونی شود. در صورتی که زن ادعایی مانند سوءرفتار یا عدم پرداخت نفقه داشته باشد، ممکن است روند پرونده طولانی‌تر شود.

در مقابل، اگر زن قصد طلاق داشته باشد، باید دلایل محکمه‌پسندی ارائه دهد که نشان دهد زندگی مشترک برای او دشوار یا غیرممکن شده است. از جمله این دلایل می‌توان به عسر و حرج (مانند سوءرفتار، اعتیاد، ترک زندگی، یا بیماری لاعلاج شوهر)، عدم پرداخت نفقه، غیبت طولانی مدت شوهر، یا شروط ضمن عقد اشاره کرد. مدارک لازم شامل اصل عقدنامه، شناسنامه و کارت ملی، شواهد و مستندات مرتبط با دلایل طلاق (مانند گزارش پزشکی قانونی، شهادت شهود، یا مدارک مالی) و گواهی عدم سازش است. اگر یکی از شروط ضمن عقد در عقدنامه ذکر شده باشد، زن می‌تواند با استناد به آن‌ها اقدام به طلاق کند.

در هر دو حالت، مراجعه به مشاوره‌های اجباری قبل از ارائه دادخواست الزامی است. دادگاه‌های خانواده برای اطمینان از تصمیم جدی زوجین، معمولاً طرفین را به مراکز مشاوره ارجاع می‌دهند. در نهایت، پس از صدور حکم طلاق، مدارکی چون رأی دادگاه و گواهی عدم سازش برای ثبت در دفترخانه ضروری خواهد بود.

برای درخواست طلاق یک طرفه از جانب هریک از زوجین که این نوع طلاق هم می تواند طلاق غیابی هم باشد، نیاز به مدارک هویتی درخواست کننده و سند ازدواج می باشد. مدارک لازم برای طلاق یک طرفه هم به مانند دیگر طلاق ها می باشد.لازم به ذکر است که ممکن است در برخی موارد، دادگاه مدارک دیگری را نیز از شما درخواست کند. برای اطلاعات بیشتر، بهتر است از یک وکیل مشاوره بگیرید.

مدارک لازم برای ثبت طلاق در محضر

مدارک لازم برای ثبت طلاق در محضر

ثبت طلاق در محضر یکی از مراحل نهایی جدایی است که پس از صدور حکم طلاق و دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه انجام می‌شود. این مرحله قانونی برای به رسمیت شناختن طلاق ضروری است. زوجین باید مدارک لازم از جمله شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و رأی دادگاه را به دفترخانه ارائه دهند. حضور دو شاهد برای ثبت طلاق الزامی است و در مواردی مانند طلاق توافقی، تصمیمات مربوط به حضانت فرزندان و تقسیم اموال باید از پیش تعیین شود. در صورت امتناع یکی از طرفین از حضور، امکان ثبت طلاق از طریق وکیل و حکم دادگاه وجود دارد. پس از ثبت در محضر، تمامی حقوق و تکالیف زوجین نسبت به یکدیگر خاتمه می‌یابد، مگر در مواردی که دادگاه مشخص کرده باشد. استفاده از وکیل می‌تواند این فرآیند را سریع‌تر و با دقت بیشتری انجام دهد.

چنانچه زوجه برای ثبت طلاق به محضر مراجعه کرده باشد باید علاوه بر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی، وکالت در طلاق و گواهی عدم بارداری را به محضر ارائه نماید تا موفق به ثبت طلاق اخذ شده از دادگاه خانواده گردد.

 وکیل دعاوی طلاق

با در اختیار گرفتن یک وکیل خانواده باتجربه و متخصص تا اخذ حصول نتیجه بهتر آسوده خاطر باشید. وکیل خانواده از ثبت دادخواست طلاق تا ثبت آن در دفترخانه طلاق در کنار شما خواهد بود.این فرآیند حساسیت بالایی دارد و آگاهی از قوانین و مدارک مورد نیاز، نقش مهمی در موفقیت پرونده طلاق دارد.

حمیرا پارسا وکیل طلاق آماده ارائه مشاوره و یا قبول دعاوی حقوقی شما می باشد.

02188554580
09123666928

4دیدگاه ها

  • سعادت
    17 آذر 1403

    مدارک مالی برای رسیدگی به مسائل مهریه و نفقه چقدر اهمیت دارند؟ اگر مدارکمون ناقص باشد نتیجه نمی گیریم؟

    • وکیل
      17 آذر 1403

      مدارک مالی مانند فیش‌های حقوقی یا مستندات دارایی‌ها برای بررسی میزان پرداخت مهریه و نفقه بسیار مهم هستند. این اسناد به دادگاه کمک می‌کنند تا وضعیت مالی فرد را ارزیابی کند.

  • بخشی
    17 آذر 1403

    در صورت عدم دسترسی به سند ازدواج، چه اقدامی می‌توان انجام داد؟

    • وکیل
      17 آذر 1403

      اگر سند ازدواج در دسترس نباشد، می‌توانید با مراجعه به دفترخانه‌ای که ازدواج ثبت شده است، رونوشت ازدواج دریافت کنید. این سند برای ثبت دادخواست طلاق لازم است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *