Categories: دعاوی حقوقی

جزئیات کامل اجرای حکم قطعی

اجرای احکام
عنوان نکات مهم و کاربردی
اجرای حکم قطعی – در صورت عدم موفقیت در مصالحه، دعوی در دادگاه‌های حقوقی یا کیفری مطرح می‌شود.
احکام لازم الاجرا – احکام دادگاه، داور و مقامات غیر دادگستری که به دادگستری واگذار شده‌اند.
شرايط صدور اجراييه – ابلاغ حکم، تقاضای صدور اجراييه و قطعي شدن حکم.
ترتيب اجراييه – دادگاه صادرکننده حکم، صدور و ابلاغ اجراييه و مراحل مربوط به تنظیم و مهر زدن برگ اجراييه.
اجراي احکام مالي – تسلیم مال به شخص برنده و جبران خسارت در صورت نقص.
اجراي احکام غيرمالي – تخليه ملک و اجرای حکم بدون توجه به شخص متصرف، تهیه صورت تفصیلی اموال و پیگیری قانونی.
مدت زمان اجرای حکم بعد از رای قطعی – از زمان صدور رای قطعی تا اجرای آن شامل صدور اجرائیه و اقدامات لازم توسط محکوم‌له.
اجراي احکام چقدر طول میکشد – بستگی به نوع حکم (مالی یا غیرمالی)، وضعیت مالی محکوم‌علیه و شرایط پرونده.
مراحل اجرای احکام مدنی – تهیه و تسلیم درخواست اجرا، صدور دستور اجرای حکم و اقدام به اجرای حکم.
مشاوره حقوقی برای اجرای احکام کیفری – کمک به درک بهتر فرآیندها و ارائه راهکار برای درخواست‌های تجدیدنظر یا معافیت.
بهترین وکیل برای اجرای حکم دادگاه – تجربه و تخصص لازم در زمینه اجرای احکام و توانایی ارائه راهکارهای مناسب.
قوانین جدید اجرای احکام در سال 2024 – تغییرات جدید در قوانین و مقررات مربوط به اجرای احکام.
مشکلات رایج در اجرای احکام و راه‌حل‌های آن – مشکلاتی مثل عدم همکاری طرفین و نیاز به مشاوره حقوقی برای حل مشکلات.
مدت زمان اجرای حکم در پرونده‌های خانوادگی – بستگی به پیچیدگی پرونده، همکاری طرفین و شرایط خاص.
آموزش اجرای احکام حقوقی برای تازه‌کاران – آشنایی با فرآیندها، تهیه و تسلیم درخواست‌های اجرایی و قوانین مربوطه.
هزینه‌های مرتبط با اجرای احکام قضایی – هزینه‌های دادرسی، حق‌الوکاله و هزینه‌های اجرایی نظیر توقیف اموال.
پروسه‌های قانونی در اجرای احکام مالی – شامل مراحل صدور دستور اجرایی، توقیف اموال و دریافت مبلغ مورد نظر.
تفاوت‌های اجرای احکام در دادگاه‌های مختلف – تفاوت‌های به دلیل قوانین خاص هر دادگاه، نوع پرونده و روش‌های اجرایی متفاوت.

اجرای حکم قطعی

پس از ایجاد اختلاف نظر و ترافع فی مابین افراد جامعه در صورتی که انها موفق به حل وفصل از طریق مصالحه و سازش نباشند اقدام به طرح دعوی در دادگاهها اعم از حقوقی وکیفری می نمایند، این اختلاف پس از ثبت دادخواست ویا طرح شکایت کیفری بعد از سیر دادرسی در دادگاه های حقوقی و یا دادسرا منجر به صدور رای در دادگاه حقوقی و یا دادگاههای کیفری خواهد شد و سپس بعد از ابلاغ دادنامه و طی شدن مهلت تجدیدنظرخواهی و واخواهی در آرای غیابی قطعیت یافته و با رعایت اصول مربوط به اجرای حکم اعم از سپردن ضمانت اجرا در آرای غیابی قابلیت اجرا خواهد یافت حال مراحل اجرای حکم به شرح ذیل می باشد:

احکام لازم الاجرا

حکمي که بايد اجرا شود يا به قول حقوق دانان حکم لازم الاجرا يکي از موارد زير خواهد بود:
  • احکامي که از طرف مراجع دادگستري در دعاوي صادر مي شود.
  • احکامي مثل حکم داور که در خارج از دادگستري مستقلاً در حدود مقررات اتخاذ صادر مي شود.
  • احکامي که از طرف مقامات غير دادگستري صادر مي شود؛ ولي اجراي آن به عهده دادگستري واگذار شده است مانند احکام صادره توسط هيئت هاي حل اختلاف کارگر و کارفرما. براي اجراي اين آرا، کسي که حکم به سود او صادر شده است بايد درخواست صدور اجراييه کند. يعني وقتي رايي صادر شد، خود به خود اجرا نمي شود، بلکه کسي که رأي به سود او صادر شده است بايد اجراي آن را تقاضا کند و به دنبال آن اجراييه صادر مي شود. اما سوال مهم اين است که صدور اجراييه بر عهده کيست و از چه مقامي تقاضاي صدور اجراييه کنيم؟
پاسخ اين سوال در ماده 5 قانون اجراي احکام مدني مصوب سال 1356 چنين آمده است: صدور اجراييه با دادگاه نخستين است بنابراين کسي که حکم به نفع او صادر شده است بايد به دادگاهي مراجعه کند که دادخواست اوليه را به آن دادگاه داده است و حکم نخستين از آن دادگاه صادر شده است. اکنون طبق ماده 19 قانون اجراي احکام مدني «اجراييه به وسيله قسمت اجراييه دادگاهي که آن را صادر کرده است به موقع اجرا گذاشته مي شود». بنابراين، هم دادگاه نخستين دستور صدور اجراييه را مي دهد و هم عمليات اجراييه تحت نظر آن دادگاه دنبال مي شود و به موقع عمل مي آيد. همانگونه که در مرکز پژوهش های مجلس اشاره شده است:
‌ماده ۱ – هیچ حکمی از احکام دادگاههای دادگستری به موقع اجرا گذارده نمی‌شود مگر این که قطعی شده یا قرار اجرای موقت آن در مواردی که‌قانون معین می‌کند صادر شده باشد.

شرايط صدور اجراييه

شرايط صدور اجراييه براي همه احکام لازم الاجرا مشابه نيست؛ اما به طور کلي مي توان گفت که بايد سه مرحله سپري شود تا اجراييه صادر شود:
  1. حکم ابلاغ شود.
  2. تقاضاي صدور اجراييه شود.
  3. حکمي قطعيت پيدا کند. براي صدور اجراييه براي راي داور هم بايد همين مراحل طي شود. اما شرايط صدور اجراييه براي آراي هيئت هاي تشخيص و حل اختلاف کارگر و کارفرما کمي فرق مي کند. مرجعي که مي توانيد با مراجعه به آن از اين شرايط مطلع شويد ماده 43 قانون کار و آيين نامه مصوب هيات وزيران مورخ سال 1370 است. شرايط صدور اجراييه در اين شرايط به اين ترتيب است: کسي که حکم به نفع او صادر شده در موقع تقاضاي صدور اجراييه، يک نسخه رونوشت ابلاغ شده راي قطعي را پيوست تقاضانامه خود کند و به اجراي دادگاه تسليم کند.

ترتيب اجراييه

اجراييه را دادگاه صادرکننده حکم صادر مي کند و در قسمت اجراي حکم همان دادگاه هم اجرا مي شود. بعد از اينکه درخواست صدور اجراييه را تقديم کرديد، مدير دفتر آن را با گزارش لازم تقديم دادگاه مي کند و رييس دادگاه با توجه به درخواست و پيوست هاي آن، شرايط صدور اجراييه را احراز مي کند و سپس دستور صدور اجراييه را مي دهد؛ به اين ترتيب اولين قدم که صدور اجراييه باشد برداشته مي شود و مدير دفتر دادگاه يا اجرا، اجراييه را بر روي برگ هاي مخصوصي به نام برگ اجراييه تنظيم مي کند. برگ اجراييه عملا توسط مدير دفتر تکميل مي شود چون اين برگه ها از قبل تهيه شده و چاپي است، فقط کافي است که اطلاعات لازم در آن منعکس شود. براي اينکه تصوري کلي از اين برگ داشته باشيد بهتر است بدانيد که در قسمت سمت راست مشخصات کسي که حکم به نفع او صادر شده است و در قسمت سمت چپ مشخصات شخصي که حکم عليه او صادر شده است درج مي شود. در وسط برگ اجرايي هم موضوع حکم و مشخصات حکم از تاريخ و شماره بدوي يا تجديدنظر بودن آن و قيد اينکه پرداخت حق اجرا بر عهده محکوم عليه است، نوشته مي شود. بعد از اينکه مدير دفتر اين برگ را تهيه کرد به مهر دادگاه ممهور مي شود. تعداد برگ هاي اجراييه مثل دادخواست به تعداد کساني است که در دادگاه محکوم شده اند. اجراييه در دو نسخه صادر مي شود يک نسخه از آن در پرونده دعوا و نسخه ديگر پس از ابلاغ به محکوم عليه در پرونده اجرايي بايگاني مي شود و يک نسخه نيز در موقع ابلاغ به محکوم عليه داده مي شود. مرحله بعد پرداخت هزينه هاي اجرايي است. بعد از آن اجراييه به مأمور اجرا ارجاع داده مي شود. مدير اجراي حکم، پرونده اي تشکيل مي دهد تا اجراييه و تقاضا و کليه برگ هاي مربوط، به ترتيب در آن بايگاني شود. به اين پرونده، پرونده اجرايي دعوا مي گوييم که غير از پرونده مربوط به دعواست که تکليف آن با راي دادگاه مشخص شده است. در مرحله بعدي نوبت به ابلاغ اجراييه مي رسد. مقرراتي که براي ابلاغ اجراييه وجود دارد مطابق مقررات آيين دادرسي مدني است. اجراييه به محلي ابلاغ مي شود که در پرونده دادرسي، برگه ها به آن ابلاغ شده است. شخص ديگري که در اجراي حکم پايش به پرونده بازي شود، دادورز است. نام او در زير اجراييه نوشته مي شود و کار اجرا به او واگذار مي شود. پس از طي اين مراحل همه چيز براي شروع عمليات اجرايي آماده است. به محض اينکه مهلت اجراي اختياري راي تمام شد عمليات اجرايي آغاز مي شود. نقش شخصي که حکم به نفع او صادر شده در اين مرحله راهنمايي دادورز است؛ اما حق ندارد در وظايفي که بر عهده دادورز است، دخالت کند. اجراي حکم بر حسب اين که موضوع آن مالي باشد يا غير مالي متفاوت است و در هر مورد دادورز وظايف خاصي دارد.

اجراي احکام مالي

اگر موضوع حکم عين منقول يا غير منقول باشد و امکان تسليم آن به شخصي که حکم به نفع او صادر شده است،وجود دارد دادورز عين آن مال را مي گيرد و به وي مي دهد و با اين کار تکليف ماجرا يکسره مي شود. در اين حال اگر کسر يا نقصاني در مال به وجود آمده باشد شخصي که حکم به نفع او صادر شده حق مراجعه به محکوم عليه را براي جبران خسارت وارده خواهد داشت؛ ولي بايد با طرح دعوا به وسيله دادخواست مطالبه شود.

اجراي احکام غيرمالي

هميشه کار اجراي حکم به راحتي بالا نيست. ممکن است حکم غيرمالي باشد. اجراي احکام غيرمالي بسته به حکم مي تواند متفاوت باشد مثلاً اگر هنگام تخليه، ملک در تصرف شخصي غير از محکوم عليه باشد، دادورز بايد بدون توجه به شخصيت متصرف آن را تخليه کند. يا اينکه اگر در محلي که بايد خلع يد شود مالي از اموال محکوم عليه يا شخص ديگري باشد و صاحب مال از بردن آن خودداري کند، دادورز صورت تفصيلي اموال مذکور را تهيه و به ترتيبي که در قانون اجراي احکام مدني مصوب سال 1356 آمده است عمل مي کند. با نگاهي به مراحلي که بايد براي اجراي حکم سپري شود شما هم تاييد خواهيد کرد که اجراي حکم کار ساده اي نيست. بنابراين بايد در اين برداشت که صدور حکم مرحله آخر است و همه چيز با آن پايان مي پذيرد، تجديدنظر کرد. براي اجراي حکم بايد تقاضاي صدور اجراييه کرد. اين اجراييه بايد ابلاغ شود. پس از آن کسي که در حکم نام او آمده است 10 روز فرصت دارد که با ميل و رضايت خود راي را اجرا کند در غير اين صورت راي به وسيله دادورز اجرا خواهد شد. در اين مرحله اجراي احکام مالي و غيرمالي فرق خواهد داشت. در اجراي احکام مالي هم تفاوت هايي بين اموال منقول و غيرمنقول وجود دارد. مرجعي که مي توانيد با مراجعه به آن از همه زير و بم هاي اجراي راي آگاه شويد قانون اجراي احکام مدني است.

مدت زمان اجرای حکم بعد از رای قطعی

پس از صدور حکم قطعی از دادگاه تجدیدنظر یا اتمام مدت تجدیدنظرخواهی یا فرجام خواهی از یک رای، حال زمان آن رسیده که محکوم له یا همان شخص موفق در اخذ نتیجه در پرونده درخواست اجرای رای را به دادگاه متبوع صادرکننده رای اولیه ارائه داده و به نتیجه دلخواه خود نائل می گردد. اجرای رای ابتدا به ساکن از طریق صدور اجرائیه صورت گرفته و به محکوم علیه پرونده طی اجرائیه ای که به وی ابلاغ می گردد اخطار می دهند که ظرف ده روز نسبت به اجرای مفاد رای اقدامات لازم را به عمل آورند. چنانچه شخص محکوم علیه ضمن رویت اجرائیه نسبت به انجام آن و اجرای حکم اقدامات لازم را به عمل نیاورد محکوم له ناچارا باید اقدام به تشکیل پرونده اجرایی و سیر طیف قانونی جهت اجرای حکم از طریق شعبه را بنماید.

مراحل اجرای احکام مدنی در ایران

اجرای احکام مدنی شامل فرآیندهایی است که به وسیله آنها حکم صادر شده از دادگاه‌های مدنی به مرحله اجرا درمی‌آید. این مراحل معمولاً شامل تهیه و تسلیم درخواست اجرا، صدور دستور اجرای حکم توسط دادگاه، و نهایتاً اقدام به اجرای حکم توسط مأمورین اجرا هستند. این فرآیندها شامل بررسی صحت مدارک، ارزیابی وضعیت مالی طرفین و انجام اقدامات اجرایی نظیر توقیف اموال یا وصول مطالبات است.

قوانین جدید اجرای احکام در سال 1403

قوانین و مقررات مربوط به اجرای احکام ممکن است با گذر زمان تغییر کند. در سال 1403، ممکن است تغییرات جدیدی در قوانین اجرای احکام مدنی و کیفری به وجود آمده باشد. این تغییرات می‌تواند شامل اصلاحات در نحوه اجرای احکام، تغییرات در نحوه درخواست‌های اجرایی، یا به‌روزرسانی‌های مرتبط با حقوق و تکالیف طرفین باشد. آگاهی از این قوانین جدید برای همه کسانی که درگیر فرآیند اجرای احکام هستند ضروری است.

مشکلات رایج در اجرای احکام و راه‌حل‌های آن

مشکلات رایجی که در فرآیند اجرای احکام ممکن است پیش بیاید شامل عدم همکاری طرفین، مشکلات مالی، یا پیچیدگی‌های قانونی است. این مشکلات می‌توانند موجب تأخیر در اجرای حکم یا حتی جلوگیری از آن شوند. برای رفع این مشکلات، معمولاً نیاز به مشاوره حقوقی و استفاده از خدمات تخصصی وکلای ماهر وجود دارد. همچنین، آشنایی با روش‌های قانونی برای پیگیری و اجرای احکام می‌تواند به حل این مشکلات کمک کند.

مدت زمان اجرای حکم در پرونده‌های خانواده

مدت زمان اجرای حکم در پرونده‌های خانواده می‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد از جمله پیچیدگی پرونده، همکاری طرفین، و شرایط خاص پرونده. در پرونده‌های خانواده مانند: مدت زمان اجرای حکم ممکن است طولانی‌تر از پرونده‌های دیگر باشد. اطلاعات دقیق درباره زمان مورد نیاز برای اجرای حکم می‌تواند به طرفین کمک کند تا برنامه‌ریزی بهتری برای مراحل بعدی انجام دهند.

آموزش اجرای احکام حقوقی برای تازه‌کاران

آموزش در زمینه اجرای احکام حقوقی می‌تواند به افرادی که تازه وارد این حوزه شده‌اند کمک کند تا با فرآیندها و مراحل مختلف آشنا شوند. این آموزش‌ها معمولاً شامل مباحثی چون نحوه تهیه و تسلیم درخواست‌های اجرایی، ارزیابی مدارک و شواهد، و اجرای دستورات دادگاه می‌شود. همچنین، آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به اجرای احکام می‌تواند به بهبود عملکرد و کاهش خطاها کمک کند.

هزینه‌های مرتبط با اجرای احکام قضایی

هزینه‌های مرتبط با اجرای احکام قضایی می‌تواند شامل هزینه‌های دادرسی، حق‌الوکاله وکیل، و هزینه‌های اجرایی نظیر پرداخت هزینه کارشناس و توقیف اموال یا سایر اقدامات قانونی باشد. این هزینه‌ها می‌توانند بسته به نوع پرونده و پیچیدگی آن متفاوت باشند. آگاهی از هزینه‌های پیش‌بینی شده و برنامه‌ریزی مالی مناسب می‌تواند به طرفین کمک کند تا از نظر مالی آماده باشند و مشکلات مالی پیش‌آمده را مدیریت کنند.

پروسه‌های قانونی در اجرای احکام مالی

پروسه‌های قانونی در اجرای احکام مالی شامل مراحل مختلفی است که برای وصول مطالبات مالی یا اجرای احکام مالی صادر شده از دادگاه دنبال می‌شود. این مراحل شامل صدور دستور اجرایی، توقیف اموال، و دریافت مبلغ مورد نظر می‌شود. در این فرآیند، توجه به قوانین و مقررات مربوط به اجرای احکام مالی و همکاری با مأمورین اجرای حکم اهمیت زیادی دارد.

تفاوت‌های اجرای احکام در دادگاه‌های مختلف

اجرای احکام ممکن است در مجتمع قضایی مختلف به شیوه‌های متفاوتی انجام شود. این تفاوت‌ها می‌تواند به دلیل قوانین خاص هر دادگاه، نوع پرونده، و روش‌های اجرایی متفاوت باشد. آشنایی با تفاوت‌های موجود و نحوه اجرای احکام در دادگاه‌های مختلف می‌تواند به طرفین کمک کند تا انتظارهای مناسب‌تری داشته باشند و فرآیند اجرای حکم را با موفقیت بیشتری طی کنند.

اجرای احکام چقدر طول میکشد

مدت زمان اجرای حکم بستگی به اینکه حکم مالی باشد یا غیرمالی، در صورتی که مالی باشد اموالی از شخص محکوم علیه شناسایی شده باشد یا خیر. در صورتی که مالی شناسایی نشده باشد ایا امکان جلب وی امکان داشته باشد یا خیر؟ درصورتی که رای غیرمالی باشد ایا محکوم علیه جهت اجرای رای صادره حاضر می گردد یا خیر متفاوت می باشد. پس در نتیجه مدت زمان اجرای رای بستگی به شرایط موجود در پرونده را خواهد داشت.

مشاوره حقوقی برای اجرای احکام کیفری

در حوزه احکام کیفری، مشاوره حقوقی می‌تواند به افراد کمک کند تا درک بهتری از فرآیند اجرای احکام داشته باشند. وکلا و مشاوران حقوقی می‌توانند به متهمان و شاکیان کمک کنند تا مراحل قانونی را با دقت بیشتری طی کنند، به ویژه در مواردی که شامل جریمه‌های مالی، زندان یا سایر مجازات‌ها هستند. مشاوره حقوقی همچنین می‌تواند شامل ارائه راهکارهایی برای درخواست تجدیدنظر یا درخواست‌های معافیت از اجرای حکم باشد.

بهترین وکیل برای اجرای حکم دادگاه

انتخاب وکیل مناسب برای اجرای حکم دادگاه می‌تواند تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی داشته باشد. یک وکیل خوب باید تجربه و تخصص لازم را در زمینه اجرای احکام داشته باشد و بتواند با توجه به جزئیات پرونده، بهترین راهکارها را ارائه دهد. این وکیل باید با فرآیندهای اجرایی آشنا باشد و بتواند در مواجهه با مشکلات احتمالی، راه‌حل‌های مناسبی ارائه کند. دفتر حقوقی حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری آماده ارائه مشاوره حقوقی رایگان و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در رابطه با اجرای حکم می باشد.
وکیل

View Comments

  • سلام مشکلی با شهرداری داشتیم که در ان شهرداری محکوم به پرداخت خسارت شدو اجراییه صادر و به اجرا احکام رفت و بعد از ارزش گزاری توسط کارشناس تک نفره جهت توقیف حساب شهرداری به بانک ابلاغ شد و حساب های شهرداری مسدود شدند ، ولی بعد مجددا به دلیل اعتراص شهرداری به نظر کارشناس تک نفره پرونده به هیئت ۳ نفره ارجاع گردید و مبلغ کاهش پیدا کرد حالا ما اعتراض زدیم که هیئت ۵ نفره بررسی کنند ، ضمن عرض عذرخاهی از شما ۲ تا سوال داشتم اول اینکه این اعتراض زدن تا چه زمانی ادامه پیدا میکنه؟ و دومی اینکه با توجه به اینکه در رای صادره گفته شده که ارزش ملک باید هر ۶ ماه یکبار بروزرسانی بشه و دفعه قبل هم دستور مسدودی حسابهای شهرداری صادر شده ، ایا بعد از نهایی شدن قیمت بلافاصله خسارت ما پرداخت میشه ، چون شنیده م برای شهرداری ها تا ۱۸ ماه فرصت داده میشه
    ببخشید که طولانی شد ، پیشاپیش از راهنماییتون سپاسگزارم

    • سلام ممکن است کارشناسی حتی تا 11 نفره ادامه داشته باشد.
      بستگی به پذیرش دادگاه دارد.
      بعد از قطعی شدن قیمت، در صورت توقیف اموال بلافاصله اجرا خواهد شد.

  • سلام. اگه بعد از قطعی شدن حکم، دادگاه بهش توجه نکنه، می‌شه شکایت کرد یا باید صبر کرد

    • سوال را واضح تر و دقیق تر مطرح کنید تا پاسخ بهتری دریافت کنید.

  • درود بر شما خانم وکیل
    در چه مواردی می‌توان مانع از اجرای حکم قطعی شد؟

    • سلام برای جلوگیری از اجرای حکم قطعی، دلایل قانونی مشخصی مانند اثبات نقض حقوق یا ارائه مستندات جدیدی که در مراحل قبلی دادگاه مطرح نشده‌اند، نیاز است. در غیر این صورت، جلوگیری از اجرای حکم ممکن نیست و ممکن است به مجازات‌های قانونی برای مانع‌شونده منجر شود.

  • آیا امکان درخواست تعویق یا تغییر در اجرای حکم قطعی وجود دارد؟

    • بله، در موارد خاص و با ارائه دلایل موجه، می‌توان درخواست تعویق در اجرای حکم را به دادگاه ارائه داد. برای مثال، مشکلات مالی یا شرایط خاص خانوادگی می‌تواند دلایل موجهی برای تعویق در اجرای برخی احکام باشد.

  • سلام کسی تجربه داره که چقدر طول می‌کشه حکم قطعی اجرا بشه؟ پرونده‌م دو ماهه توی اجرای احکامه و هنوز خبری نیست

    • معمولاً اجرای حکم بسته به نوع پرونده و شرایط طرف مقابل متغیره. اینکه پرونده‌ت دو ماهه توی اجرای احکامه معمولاً زمان عجیبی نیست

  • سلام. اگه کسی حکم قطعی بگیره و طرف مقابل اجرا نکنه، می‌تونم ازش شکایت کنم؟ چقدر طول می‌کشه که به نتیجه برسم؟

    • سلام بله، اگر کسی حکم قطعی گرفته باشه و طرف مقابل اجرا نکنه، شما می‌تونید شکایت کنید. این موضوع "عدم اجرای حکم" محسوب می‌شه و می‌تونید درخواست اجرای حکم یا حتی در مواردی حکم جلب طرف مقابل رو بگیرید. اینکه چقدر طول می‌کشه به نتیجه برسید، بستگی به شلوغی دادگاه و پیگیری خودتون داره. اما در کل، اجرای حکم ممکنه چند ماه زمان ببره

  • سلام چه مدت زمانی طول می‌کشه تا حکم قطعی اجرا بشه؟

    • مدت زمان اجرای حکم قطعی بسته به نوع پرونده و عوامل مختلف مانند شلوغی دستگاه قضایی یا پیچیدگی موضوع متفاوت است. اما به‌طور کلی، پس از صدور اجراییه از سوی دادگاه، حکم باید در بازه زمانی مشخص اجرا شود، مگر اینکه موانع قانونی یا اجرایی وجود داشته باشد.

    • سلام حکم قطعی پس از ابلاغ نهایی به طرفین، لازم‌الاجرا می‌باشد و باید توسط مراجع قضایی اجرا شود.

Recent Posts

5 دلیل محکمه‌پسند طلاق از طرف زن + {ویدئو}

سوالات متداول آیا زن می‌تواند بدون رضایت همسرش درخواست طلاق بدهد؟ بله، بر اساس قانون…

5 روز ago

۱۰ مرحله مهم تحریر ترکه

سوالات متداول تحریر ترکه در چه مواردی نیاز به دادگاه دارد؟ اگر ورثه نتوانند در…

1 هفته ago

10 نکته کلیدی درباره قانون جدید ملاقات فرزند

عنوان توضیحات مختصر قانون جدید ملاقات فرزند طبق ماده 1174، والدین حتی پس از جدایی…

4 هفته ago

صلح عمری چیست؟ 0 تا 100 تنظیم صلح عمری

عنوانتوضیح مختصرصلح عمریقراردادی که به موجب آن مالکیت یک ملک به شخص دیگری منتقل می‌شود.صلح…

2 ماه ago

پیامک به زن شوهردار + از یک پیام تا مجازات قانونی

آیا ارسال پیامک به زن شوهردار بدون محتوای غیراخلاقی هم جرم محسوب می‌شود؟ اگر محتوای…

2 ماه ago

استیفاء در حقوق چیست؟ کامل ترین توضیحات {1403}

آیا در صورتی که شخصی از اموال من بدون اجازه من استفاده کند، می‌توانم درخواست…

3 ماه ago