• تماس با وکیل: 09123666928 ساعت پاسخگویی 10:00 تا 20:00
  • [email protected]
حضانت فرزند | قانون جدید

وب سایت حقوقی حمیرا پارسا وکیل پایه یک _ حضانت فرزندان یکی از مواردی بوده که وکیل خانواده باید اشراف کاملی به آن و موضوعات مرتبط با ان داشته باشد. زیرا معمولا علت عمده دعاوی خانوادگی مربوط به طلاق بوده و در هر خانواده ای که فرزندی وجود داشته باشد و زوجین تصمیم به طلاق بگیرند، بحث حضانت فرزند پیش می آید. حضانت فرزندان دارای موارد بسیار متعدد و پیچیده ای بوده، از این رو در ادامه این مطلب توضیحات بیشتری در مورد حضانت و وظایف وکیل خانواده وکیل خانواده در مورد چنین پرونده هایی آمده است. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.

حضانت فرزند مشترک

حضانت فرزند مشترک یک اصطلاح حقوقی است که به توافق بین والدین درباره نگهداری و مسئولیت پرورش و تربیت فرزندان مشترک اشاره دارد. در این حالت، هر دو والدین حق و مسئولیتی در قبال فرزندان خود دارند و در فرآیند تصمیم‌گیری‌های مربوط به تربیت، تعلیم و پرورش و تصمیمات روزمره و همچنین نگهداری فرزندان مشترک هستند.

در حضانت فرزند مشترک، والدین می‌توانند توافق کنند که فرزند مشترک به طور مساوی و یا با توجه به سن فرزند در اختیار پدر و یا مادر باشد. برای مثال، ممکن است برنامه‌ای تعیین شود که فرزندان یک هفته با یکی از والدین و هفته بعد با والدین دیگر سپری کنند. البته، جزئیات و شیوه تقسیم زمان حضانت می‌تواند بسته به شرایط و عوامل مختلف متفاوت باشد. در بسیاری از موارد و در صورت عدم توافق میان والدین، در مورد حضانت فرزند مشترک، قاضی پرونده تصمیم گیری می کند.

وظایف وکیل خانواده در مورد پرونده های مربوط به حضانت

مهمترین وظیفه ای که وکیل خانواده دارد، بررسی شرایط زوجین می باشد. زیرا طبق قانون فرزندان پس از طلاق باید در کنار مادر زندگی کنند تا به سن هفت سالگی برند. این در حالتی است که زوجه از نظر روحی و جسمی دچار مشکل نباشد. چنانچه مادر فرزند اخلاق و رفتار مناسبی با وی نداشته باشد، بهتر است که حضانت وی به پدر او سپرده شود.

گاهی اوقات مشاهده می شود که هم پدر و هم مادر بچه صلاحیت نگهداری از وی را ندارند. در این شرایط بهتر است یکی از اقوام درجه یک توسط وکیل خانواده شناسایی شود که از نظر رفتار با وی شرایط بهتری داشته باشد. بدین ترتیب وکیل امور خانواده نقش بسیار پر رنگی در آسایش فرزندان طلاق دارد.

حضانت فرزندان قبل از سن هفت سالگی بر عهده مادر و بعد از سن هفت سالگی بر عهده پدر می باشد. این در حالی است که هر دوی آنها شرایط لازم برای نگهداری از فرزند خود را داشته باشند و همچنین توافق خاصی بین آنها صورت نگرفته باشد. با مشورت های وکیل خانواده و توافقاتی که بین زوجین صورت می گیرد، پدر یا مادر می توانند حضانت فرزند را برای همیشه بر عهده بگیرند.

حضانت فرزند طبق قانون جدید

در مبحث حضانت فرزند طبق قانون جدید، طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی حضانت فرزند پسر و  فرزند دختر تا ۷ سالگی به مادر سپرده می‌شود. اما در مورد حضانت پسر از هفت تا پانزده سالگی با پدر و در مورد دختر از ۷ تا ۹ سالگی پدر مسئولیت حضانت را بر عهده می‌گیرد. ۹ سالگی زمانی است که فرزند دختر تصمیم می‌گیرد در ادامه با کدام یک از والدین زندگی کند و پسر بعد از پانزده سالگی تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین زندگی کند.

شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر

چنانچه پدر دارای مشکلات و سوابق اخلاقی و رفتاری باشد، زوجه می تواند با ارائه مدارک و اثبات آن حضانت پدر را سلب کرده و خود حضانت فرزند را بر عهده بگیرد. عواملی که می تواند موجب سلب حضانت فرزند شود و حضانت به مادر داده می شود و این موارد عبارتند از:

  • اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان
  • مبتلا به بیماری های اعصاب و روان
  • ضرب و شتم فرزند
  • ممانعت از ملاقات طفل

مدارک لازم برای گرفتن حضانت فرزند

  • مدارک شناسایی: کارت ملی ، شناسنامه
  • در صورت طلاق : طلاق نامه
  • شهادت شهود
  • استعلام از مراجع مربوطه

برای گرفتن حضانت بچه به کجا مراجعه کنیم؟

خواهان جهت ثبت  دادخواست سلب حضانت ابتدا به دفاتر خدمات قضائی مراجعه و پس از ثبت دادخواست مرجع صالح جهت رسیدگی دادگاه خانواده خواهد بود. پس از ارجاع پرونده به شعبه موردنظر مدیر دفتر ضمن بررسی دادخواست چنانچه از تکمیل بودن آن مطمئن شود دادخواست را جهت تعیین وقت به نظر رئیس شعبه رسانده، رئیس شعبه نیز ضمن بررسی دستور تعیین وقت را خواهد داد.

دادن حضانت فرزند به مادر در دفترخانه

نظر به اینکه حضانت فرزند بعد از رسیدن به سن هفت سال از جمله حقوق متعلق به زوج می باشد، زوج هر زمان که تصمیم بگیرد می تواند حقوق خود در خصوص حضانت فرزند را به مادر واگذار نماید. جهت واگذاری حضانت دفترخانه می تواند سندی تحت عنوان وکالت نامه تنظیم نموده و کلیه اختیارات مقرر جهت نگهداری طفل مشترک را به زوجه واگذار نماید.

در هر صورت، در مواردی که والدین جدا شده یا طلاق گرفته‌اند، مشاوره حقوقی با یک وکیل متخصص در حقوق خانواده و مطالعه قوانین مربوطه در جامعه و کشور خود بسیار مهم است تا بهترین تصمیمات در مورد حضانت فرزندان مشترک اتخاذ گردد.

حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری عضو کانون وکلای دادگستری مرکز آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشد.

2دیدگاه ها

  • زهرا
    1 مرداد 1403

    ایا ازدواج مادر باعث سلب حضانت فرزند می شود ؟

    • parsalaw
      2 مرداد 1403

      سلام
      بله با ازدواج مادر، حضانت فرزند سلب می شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *