مدارک لازم برای دادخواست طلاق

مدارک ضروری برای طلاق

برای اطلاع از مدارک لازم برای دادخواست طلاق نظر به اینکه در پی بروز اختالافات شدید فی مابین زوجین چاره ای برای ادامه زندگی مشترک باقی نمی ماند، اکثریت قریب به اتفاق چنین کسانی ترجیح می دهند با واقعه طلاق به تراژدی یک زندگی نافرجام خاتمه دهند.

با توجه به اینکه طلاق از انواع ایقائات تشریفاتی در قانون تعریف شده است که کسانی که تصمیم به اجرای صیغه طلاق دارند باید با طی تشریفاتی به این مهم احتمام ورزند.

حال با توصیف اینکه طلاق با تشریفات باید انجام شودبه بررسی انواع طلاق پرداخته و یاداور این نکته خواهیم بود که هر یک از انواع طلاق ها اعم از طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوجه و طلاق به درخواست زوج، ضمن وجود نقطه مشترک در رسیدن به کیان خانواده در مدارک تفاوت های فی مابین آنها، هرچند به ظرافت وجود خواهد داشت.

دقت در ارائه مدارک در به ثمرنشستن هریک از انواع طلاق بسیار حائزاهمیت بوده و عدم ارائه مدارک به نفع صحیح می تواند اخذ نتیجه در آن پرونده را به نحو بسیار محسوسی تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین هریک از اصحاب دعوی به ویژه در دعاوی طلاق به درخواست زوج و یا طلاق به درخواست زوجه باید در ارائه مدارک و تنظیم دادخواست به ویژه مدارک مربوط به اثبات ادعایشان دقت کافی را به عمل اورند.

با توضیحاتی که توسط وکیل طلاق داده شد، به معرفی مدارک لازم برای دادخواست طلاق می پردازیم:

برای درخواست طلاق از طرف زن چه مدارکی لازم است؟

بیش از دانستن مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن  باید به این نکته اشاره کنیم که در بسیاری از موارد زوجه با توجه به شرایط سخت و طاقت فرسایی که در زندگی زناشویی خود دارد، دچار عسر و حرج شده و تقاضای طلاق می نماید. با توجه به اینکه در قانون مدنی ایران، حق طلاق در اختیار زوج می باشد، اما زوج هم می تواند با دلایلی که شرح داده شد تقاضای طلاق نماید تا دادگاه خانواده به بررسی شرایط پرداخته و در صورت تایید موارد عسر و حرج رای به طلاق زوجه بدهد.

مشاوره حقوقی رایگان با وکیل خانواده می تواند کمک شایانی به زوجه در مراحل دشوار رسیدگی به پرونده طلاق نماید.

البته دلایل بسیاری باعث درخواست طلاق از طرف زن می تواند باشد که در این مطلب به طور کامل به آن نمی پردازیم.

حال باید بدانیم که مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن چیست؟ زمان ارائه دادخواست چه مدارکی باید زوجه به دادگاه ارائه دهد.

  1. کارت ملی زوجه
  2. شناسنامه زوجه
  3. عقدنامه و یا سند ازدواج

مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد

طبق ماده 1133 قانون مدنی هر زمان که زوج بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد، و حق طلاق در اختیار زوج می باشد و

درخواست طلاق از طرف مرد با رعایت و انجام شروط ذیل قابل پذیرش است :

  1. پرداخت مهریه
  2. پرداخت نفقه ایام عده
  3. پرداخت اجرت المثل و نیمی از دارایی که در زمان زوجیت به دست آمده است که باید نقدا پرداخت شود.

زوج باید دادخواست طلاق داده و با روشن شدن حقوق مالی زوجه، رای طلاق صادر شده و در دفترخانه طلاق ثبت نماید.

اما مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد چیست ؟ مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد تا حدودی مشابه مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن است .

  1. کارت ملی زوجه
  2. شناسنامه زوجه
  3. عقدنامه و یا سند ازدواج

هر کدام از زوجین اگر وکیل داشته باشند، باید وکالتنامه وکیل هم ضمیمه دادخواست شود.

مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی

با دانستن مدارک لازم برای طلاق از طرف زوج و یا زوجه به بررسی مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی می پردازیم. مدارک لازم برای درخواست طلاق توافقی چیست؟ در بسیاری از مواقع زوجین با توافق کامل با یکدیگر تصمیم به طلاق توافقی می گیرند. زوجین برای ثبت دادخواست طلاق توافقی ابتدا می بایست جهت مشاوره های پیش از طلاق توافقی در سامانه تصمیم ثبت نام کنند. و با طی کردن مراحل طلاق توافقی، رای طلاق را گرفته و ثبت کنند.

برای دادخواست طلاق توافقی، شناسنامه و کارت ملی زوجین و عقدنامه و یا سند ازدواج و در صورت داشتن وکیل خانواده، وکالت نامه وکیل دادگستری موردنیاز است. گواهی مشاوره طلاق که از طریق سامانه تصمیم اقدام شده است. توافقنامه زوجین که شرایط طلاق توافقی در ان قید شده است از جمله توافقات مالی

با توجه به توضیحات داده شده در این مقاله مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل خانواده می تواند راهگشای بسیاری از مشکلا حقوقی باشد. دفتر وکالت حمیرا پارسا بهترین وکیل خانواده آماده ارائه مشاوره حقوقی و یا پیگیری پرونده های طلاق می باشد.

جهت دریافت مشاوره حقوقی رایگان و یا ارجاع پرونده تماس بگیرید.

02188554580

09123666928

مطلب مرتبط: طلاق توافقی بدون وکیل

مدارک لازم برای طلاق یک طرفه

برای درخواست طلاق یک طرفه از جانب هریک از زوجین نیاز به مدارک هویتی درخواست کننده و سند ازدواج می باشد. مدارک لازم برای طلاق یک طرفه هم به مانند دیگر طلاق ها می باشد.لازم به ذکر است که ممکن است در برخی موارد، دادگاه مدارک دیگری را نیز از شما درخواست کند. برای اطلاعات بیشتر، بهتر است از یک وکیل مشاوره بگیرید.

مدارک لازم برای ثبت طلاق در محضر

چنانچه زوجه برای ثبت طلاق به محضر مراجعه کرده باشد باید علاوه بر مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی، وکالت در طلاق و گواهی عدم بارداری را به محضر ارائه نماید تا موفق به ثبت طلاق اخذ شده از دادگاه خانواده گردد.

وکیل دعاوی طلاق

با در اختیار گرفتن یک وکیل خانواده باتجربه و متخصص تا اخذ حصول نتیجه بهتر آسوده خاطر باشید. وکیل خانواده از ثبت دادخواست طلاق تا ثبت آن در دفترخانه طلاق در کنار شما خواهد بود. حمیرا پارسا وکیل طلاق آماده ارائه مشاوره و یا قبول دعاوی حقوقی شما می باشد.
02188554580
09123666928
وکیل

Share
Published by
وکیل

Recent Posts

5 دلیل محکمه‌پسند طلاق از طرف زن + {ویدئو}

سوالات متداول آیا زن می‌تواند بدون رضایت همسرش درخواست طلاق بدهد؟ بله، بر اساس قانون…

4 روز ago

۱۰ مرحله مهم تحریر ترکه

سوالات متداول تحریر ترکه در چه مواردی نیاز به دادگاه دارد؟ اگر ورثه نتوانند در…

1 هفته ago

10 نکته کلیدی درباره قانون جدید ملاقات فرزند

عنوان توضیحات مختصر قانون جدید ملاقات فرزند طبق ماده 1174، والدین حتی پس از جدایی…

4 هفته ago

صلح عمری چیست؟ 0 تا 100 تنظیم صلح عمری

عنوانتوضیح مختصرصلح عمریقراردادی که به موجب آن مالکیت یک ملک به شخص دیگری منتقل می‌شود.صلح…

2 ماه ago

پیامک به زن شوهردار + از یک پیام تا مجازات قانونی

آیا ارسال پیامک به زن شوهردار بدون محتوای غیراخلاقی هم جرم محسوب می‌شود؟ اگر محتوای…

2 ماه ago

استیفاء در حقوق چیست؟ کامل ترین توضیحات {1403}

آیا در صورتی که شخصی از اموال من بدون اجازه من استفاده کند، می‌توانم درخواست…

3 ماه ago