• تماس با وکیل: 09123666928 ساعت پاسخگویی 10:00 تا 20:00
  • [email protected]
افراز املاک مشاع در دادگاه

افراز املاک مشاع در دادگاه

افراز املاک مشاع در دادگاه یا تقسیم املاک مشترک به دو یا چند بخش در دادگاه ممکن است در مواردی که املاک مشترک بین صاحبان آنها به صورت مشترک استفاده می‌شود و نیاز به تقسیم آنها وجود دارد، انجام شود. این موارد ممکن است شامل تقسیم املاک مشترک بین همسران پس از طلاق، تقسیم املاک مشترک بین وارثان پس از فوت یکی از والدین یا تقسیم املاک مشترک بین شرکا یا همکاران باشد.

در فرآیند تقسیم املاک مشترک در دادگاه، معمولاً شخص یا افرادی که مایل به تقسیم املاک هستند باید اقدامات لازم را انجام دهند. این شامل تقدیم درخواست تقسیم املاک مشترک به دادگاه، ارائه مدارک مالکیت و ارزیابی ارزش املاک مشترک است. سپس دادگاه بر اساس شواهد و مدارک ارائه شده تصمیم می‌گیرد که چگونه املاک مشترک باید تقسیم شوند.

دادگاه ممکن است به صورت تفضیلی در مورد نحوه تقسیم املاک مشترک تصمیم بگیرد. این شامل تعیین سهم هر طرف در املاک مشترک، تعیین روش تقسیم (مانند فروش املاک و تقسیم درآمد حاصل از آن، یا تقسیم فیزیکی املاک) و هر مسئله دیگر مربوط به تقسیم املاک خاص می‌شود.

مهم است بدانید که روند تقسیم املاک مشترک و قوانین مربوطه ممکن است در هر کشور و منطقه متفاوت باشد. بنابراین، بهتر است با یک وکیل متخصص در حقوق ملکی و خانواده مشورت کنید تا در تقسیم املاک مشترک خود بهترین راهکارها را دنبال کنید و با قوانین مربوطه آشنا شوید.

مدارک لازم برای افراز ملک مشاع

برای افراز ملک مشاع و تقسیم آن بین صاحبان، معمولاً مدارک زیر مورد نیاز است. البته، لیست مدارک ممکن است بسته به قوانین و مقررات مربوطه واحدی که در آن شما درخواست افراز ملک مشاع در دادگاه را می‌دهید، متغیر باشد. در هر صورت، بهتر است با یک وکیل پایه یک مشورت کنید تا مدارک دقیق را بر اساس موقعیت شما دریافت کنید. در ادامه، لیستی از مدارک معمولی برای افراز ملک مشاع آورده شده است:

  1. اسامی مالکین ملک مشاع به همراه مدارک هویتی (کارت ملی، شناسنامه)
  2. اسناد مالکیت ملک مشاع
  3. درخواست افراز ملک مشاع

مدت زمان افراز ملک

یکی از سوالات پرتکرار مخاطبین مدت زمان افراز ملک مشاع می باشد در پاسخ به این سوال باید عرض کنیم که با توجه به پروسه های اداری و مشکلات احتمالی در روند دادگاه و نیاز به مدارک تکمیلی زمان دقیقی را نمی توان پیش بینی کرد. اما معمولا افراز ملک مشاع از طریق دادگاه شش ماه الی یکسال طول می کشد.

نمونه دادخواست افراز ملک مشاع از دادگاه

با توضیحات کاملی که در این مقاله ارائه شد در ادامه این مقاله نمونه دادخواست افراز ملک مشاع از دادگاه جهت رویت شما همراهان قرار گرفته است:

خواهان:

نام خواهان  ………..فرزند ………… ادرس ……………………………….

خوانده:

نام خوانده ………فرزند………….ادرس………………………………….

نماینده یا وکیل:آقای/خانم………. فرزند………….ادرس……………………….

تعیین خواسته: صدور حکم به افراز ملک مشاع

دلائل و منضمات:

  • کپی مصدق سند مالکیت
  • مدارک هویتی مالک(شناسنامه ، کارت ملی)
  • استعلام از ثبت احوال و اداره ثبت
  • در صورت اقتضا ارجاع امر به کارشناسی

بیشتر بخوانید: افراز ملک مشاع در اداره ثبت

شرح خواسته:

ریاست محترم مجتمع قضائی ……….

با سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند:

احتراما به استحضار می رساند به موجب سند رسمی شماره . . . . یا ( قرارداد عادی ) که فتوکپی مصدق آن به پیوست تقدیم می گردد اینجانب ملکی با مشخصات مرقوم را به صورت مشاع ، با خوانده ، شریک می باشم .

نظر به اینکه ادامه مشارکت در ملک مذکور و فعالیت همزمان در آن برای اینجانب مقدور نمی باشد و اینجانب تمایلی به ادامه مشارکت به نحو مذکور ندارم ، لذا از محضر دادگاه محترم تقاضای رسیدگی و صدور حکم مقتضی مبنی بر افراز ملک مشاع مطابق با نظر کارشناس رسمی دادگستری ، مورد استدعاست.

خلاصه مطلب

آن دسته از املاکی که جریان ثبتی آنها خاتمه نیافته باشد از طریق دادگاه افراز می شود،در این صورت هریک از شرکاء یا تمام آنها می توانند با مراجعه به دادگاه عمومی و حقوقی محل وقوع ملک دادخواست افراز ملک مشاعی را بدهند، دادخواست افراز باید به تعداد خوانندگان به علاوه یک باشد و تمبر معادل دعاوی غیر مالی بدوی آن ابطال می شود و دادگاه نظریه شهرداری را اخذ و با تعیین کارشناس و تعیین حق الزحمه آن عملیات افراز را به کارشناس واگذار می نماید و پس از ارجاع به کارشناس ،کارشناس مورد افراز را با توجه به سهم خواهان مشخص می نماید.

دادگاه با توجه به نظریه کارشناس رای خود را صادر می نماید و این رای به طرفین ابلاغ و طرفین ظرف مدت بیست روز حق تجدیدنظرخواهی خواهند داشت.

حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری 

 حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری عضو کانون وکلای دادگستری مرکز آماده ارائه مشاوره حقوقی به سوالات شما عزیزان می باشد.

2دیدگاه ها

  • فرشاد نظری
    20 مرداد 1403

    با عرض ادب
    باتوجه بر اینکه شریک اینجانب در خواست افراز داده و باتوجه بر اینکه داخل ملک خانه ویلایی بزرگ و قابل سکونت وجود دارد ایا ملک قابلیت افراز را دارد .ناگفته نمونه ثبت تایید افراز رو داده ولی با اعتراض بنده و تشکیل دوجلسه دادگاه قاضی دستور داده کارشناس بیاد ملکو ببینه و بعد رای صادر کنه .ممنونم از پاسختان

    • parsalaw
      21 شهریور 1403

      سلام
      به اعتراض شما رسیدگی می شود و بر اساس نظر کارشناس رای صادر خواهد شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *