برای نمونه رای الزام به تمکین از جمله حقوق قابل مطالبه زوج در دادگاه خانواده حق تمکین می باشد. تمکین به معنی آمادگی زوجه جهت زندگی مشترک با زوج می باشد که شامل تمکین عام و خاص است. در صورتی که زوجه از تمکین خودداری نماید، زوج می تواند با مراجعه به دفتر خدمات قضایی نسبت به ثبت دادخواست تمکین زوجه اقدام نماید.
در این صورت جلسه رسیدگی در دادگاه خانواده جهت
الزام زوجه به تمکین تشکیل می گردد، اگر قاضی رسیدگی کننده دلایل و استدلالات زوج را موجه تشخیص دهد و بر دادگاه ثابت گردد که زن از انجام وظایف زناشویی خود امتناع می نماید نسبت به صدور
حکم الزام زوجه به تمکین اقدام می نماید.
در ذیل این توضیحات نمونه ای از آرای صادره دردادگاه بدوی و تجدیدنظر که توسط وکیل خانواده اخذ شده است، جهت ملاحظه ارائه می گردد.
———————————————————————————————————————————
نمونه رای الزام به تمکین
پرونده کالسه 140168920000045886 شعبه 253 دادگاه خانواده مجتمع قضايي خانواده يك تهران تصمیم نهايی شماره 140168390003675463
خواهان:
آقای امیرسام . رفرزند سیدعلي با وكالت خانم حمیرا پارسا فرزند محرمعلي به نشاني استان تهران – شهرستان تهران – شهر تهران – يوسف آباد ـ خ فتحی شقاقی ـ پ27 ـ ط 4 ـ واحد 14
خوانده:
خانم شراره . زفرزند محمد با وكالت آقای علیرضا . به نشاني استان تهران – شهرستان تهران – شهر تهران – بزرگراه رسالت
خواسته:
الزام به تمكین
رأی دادگاه
در خصوص دادخواست امیر سام . ر فرزند سید علی با وکالت
حمیرا پارسا بطرفیت کبری وره مهر فرزند محمد با وکالت علیرضا بخواسته الزام خوانده به تمکین با توجه به محتويات پرونده و سند نکاحیه ثبتی مورخه 7… مورخ 7/9/1371 و دادخواست تقديمی و اظهارات خواهان که بیان داشت خوانده از سال 1391 منزل مشترک را ترک نموده و از وی در اين سالها نفقه می گیرد و به منزل مراجعت نکرده و از وی تمکین ننموده است لذا خواهان الزام خوانده به تمکین از وی (مراجعت به منزل مشترک) را دارد و دارای منزل بهمراه امکانات اولیه برای زندگی نیز می باشد ، وکیل خواهان نیز اظهار داشت که خواسته موکل الزام خوانده ا خواسته خواهان بدلیل اينکه منزل مناسب تهیه به تمکین و حضور درمنزل تهیه شده می باشد ، خوانده و وکیل وی اظهار داشتند که سابقً نکرده بود رد شده است و اينکه خواهان مواد مخدر مصرف می کرد ودر صورت تهیه منزل مناسب حاضر به زندگی هست ، خواهان ا معتاد به مواد مخدر بوده ، دادگاه برای بررسی وضعیت مناسب بودن منزل و اثاث البیت از طريق واحد نیز اظهار داشت خوانده سابقً مددکاری مجتمع اقدام به تحقیقات نموده که حسب گزارش ان واحد منزل و اثاث البیت تهیه شده مناسب برای زندگی متعارف می باشد دادگاه با عنايت به اينکه پس از وقوع عقد نکاح حقوق و تکالیف زوجین نسبت به همديگر برقرار می شود و با توجه به مراتب فوق و اينکه خوانده دلیلی بر اثبات ادعای عدم تمکین از خواهان ارائه ننموده است و اصل بر حفظ و تداوم زندگی مشترک است ، خواسته را وارد دانسته و باستناد مواد 1102 و 1103 و 1114 از قانون مدنی حکم به الزام خوانده به تمکین از زوج (حضور در منزل مشترک) را صادر و اعلام می نمايد رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجديدنظر خواهی در محاکم تجديدنظر استان تهران می باشد.
معاون سرپرست مجتمع قضائی و دادرس شعبه 253 دادگاه خانواده يک تهران
———————————————————————————————————————————
رای تجدیدنظر
پرونده کالسه 140168920000045886 شعبه 76 دادگاه تجديدنظر استان تهران تصمیم نهايی شماره 140168390006488378
تجديدنظرخواه:
خانم شراره . زفرزند محمد به نشاني استان تهران -خ 17 شهريور پايین تر از پل آهنگ كوچه عالیجناب پالك 5 طبقه 3
تجديدنظرخوانده:
آقای امیرسام . ر فرزند سیدعلي با وكالت خانم حمیرا پارسا فرزند محرمعلي به نشاني استان تهران – يوسف آباد ـ خ فتحی شقاقی ـ پ27 ـ ط 4 ـ واحد 14
تجديدنظر خواسته:
نسبت به دادنامه شماره 5463 مورخه24/83/1401 شعبه محترم 253 دادگاه عمومی حقوقی تهران دادگاه پس از بررسی ومطالعه ومداقه در مندرجات پرونده وانجام مشاوره ختم رسیدگی را اعلام وبه شرح ذيل مبادرت به صدور رای مینمايد
رای دادگاه
تجديدنظرخواهی خانم شراره . زفرزند محمد بطرفیت آقای امیرسام . رفرزند سیدعلي نسبت به دادنامه شماره 5463 مورخه24/3/1401 شعبه محترم 253 دادگاه عمومی حقوقی تهران در پرونده کالسه 5886 مبنی برصدور حکم
الزام به تمکین،لذا ايراد تجديدنظرخواهی وارد نمی باشد زيرا با توجه به محتويات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن مفاد لایحه تجديد نظر خواهی و لوايح دفاعیه طرفین مدلول دادنامه تجديد نظر خواسته رای صادرشده دادگاه بدوی بر اساس مستندات موجود در پرونده صادر گرديده است و با عنايت به اينکه تجديد نظر خواه ايراد و اعتراض موجهی که منطبق با شقوق ماده 348 قانون آيین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی باشد و موجبات نقض دادنامه اعتراض شده را فراهم آورد ابرازننموده است لذا اين دادگاه با عنايت به مراتب مذکور ضمن رد دادخواست تجديد نظر خواهی رای صادر شده دادگاه بدوی را با استناد به مواد 358و 365 از همان قانون ياد شده تايید و استوار می کند.
رای صادره قطعی است.و اجرای آن منوط به تهیه مسکن مناسب و اثاث منزل متعارف جهت اسکان زوجه درمعیت مامورين واحد مددکاری اجتماعی خواهد بود.
ريیس شعبه 76 دادگاه تجديد نظر استان تهران مستشار شعبه 76 دادگاه تجديد نظر استان
———————————————————————————————————————————
توضیحاتی در مورد
الزام به تمکین داده شد و سپس رای الزام به تمکین که توسط وکیل خانواده اخذ شده را مشاهده کردید و در آخر
رای تجدیدنظر الزام به تمکین و بررسی نهایی ادله و رای صادره از دادگاه تجدیدنظر.
چنانچه نیازه به
مشاوره حقوقی با موضوع تمکین و الزام به تمکین داشتید با شماره های ذیل تماس بگیرید.
02188554580
09123666928
20دیدگاه ها
فرحی
28 آبان 1403زوجه تا چه اندازه موظف به اطاعت از همسر است و این اطاعت تحت چه شرایطی قانونی تلقی می شود ؟
وکیل
4 آذر 1403سلام الزام به تمکین باید با رعایت حقوق و شئونات انسانی صورت گیرد و تابع قوانین شرعی و عرفی است. زوجه موظف به تمکین در چارچوب قانونی است و حقوق انسانی او نباید نقض شود.
فرهادی
28 آبان 1403آیا مرد می تواند برای نپرداختن نفقه به عدم تمکین زوجه استناد کند ؟
وکیل
4 آذر 1403بله، در صورت اثبات عدم تمکین زوجه، مرد میتواند از پرداخت نفقه خودداری کند، چرا که نفقه منوط به انجام وظایف زوجه در زندگی مشترک است.
عابدینی
28 آبان 1403تمکین زوجه تا چه حد باید بدون قید و شرط باشد و ایا شرایط خاصی برای اجرای آن وجود دارد ؟
وکیل
4 آذر 1403سلام تمکین زوجه در حد انجام وظایف زناشویی و زندگی مشترک است، اما زوجه نیز تحت حمایت قانونی است و باید با رعایت حقوق و شرایط اخلاقی صورت گیرد.
اهری
28 آبان 1403آیا حکم عدم تمکین می تواند به عنوان مبنایی برای درخواست طلاق از سوی مرد مورد استفاده قرار گیرد ؟
وکیل
4 آذر 1403بله، مرد میتواند از حکم عدم تمکین به عنوان یکی از دلایل برای درخواست طلاق استفاده کند، بهویژه در صورتی که عدم تمکین به شکل مستمر ادامه داشته باشد.
جواهری
28 آبان 1403با سلام
اگر مرد برای مدت طولانی در خانه مشترک نباشد آیا همچنان زوجه موظف به تمکین است ؟
وکیل
4 آذر 1403سلام دوست عزیز
در صورتی که مرد به دلایلی مانند کار یا شرایط خاصی در خانه مشترک نباشد، زوجه همچنان موظف به وفاداری به زندگی مشترک است، اما تمکین به معنای سنتی انجام نمیپذیرد.
سعیدی
28 آبان 1403سلام
آیا زوجه می تواند حکم تمکین را به طور قانونی و با دلایل موجه به چالش بکشد ؟
وکیل
4 آذر 1403سلام بله، اگر زوجه دلایل قانونی و محکمهپسندی برای عدم تمکین داشته باشد، میتواند این موضوع را به دادگاه ارائه و حکم تمکین را به چالش بکشد.
ابراهیمی
28 آبان 1403در صورت درخواست زن برای خانه مستقل آیا این درخواست می تواند به معنای عدم تمکین تلقی شود ؟
وکیل
4 آذر 1403این درخواست به معنای عدم تمکین نیست و در برخی موارد، زن حق درخواست خانه مستقل را دارد. دادگاه با بررسی شرایط زندگی زوجین، ممکن است این درخواست را قبول کند.
بهرهمند
28 آبان 1403با سلام
آیا درخواست تمکین مرد در شرایطی که اختلافات خانوادگی شدید وجود دارد منطقی و قابل پذیرش است ؟
وکیل
4 آذر 1403سلام در صورتی که اختلافات جدی وجود دارد، دادگاه میتواند با توجه به دلایل زوجه در امتناع از تمکین، موضوع را بررسی کند. وجود اختلافات شدید ممکن است شرایط تمکین را تغییر دهد و به نفع زوجه حکم صادر شود.
ودادیان
28 آبان 1403چه مدارکی برای اثبات عدم تمکین زوجه لازم است و چگونه می توان آن ها را به دادگاه ارائه کرد ؟
وکیل
29 آبان 1403مرد میتواند از شهادت شهود، مدارک کتبی و سوابق ارتباطی استفاده کند. مدارک ارائهشده باید توانایی اثبات ادعاها را داشته باشند و به تشخیص دادگاه برسانند که زوجه از تمکین خودداری کرده است. زوج باید علاوه بر مدارک فوق جهت انجام تشریفات قانونی برای اثبات عدم تمکین عام و خاص زوجه نسبت به ارسال اظهارنامه ای دال بر حضور زوجه در منزل مشترک جهت تمکین عام و خاص اقدام نماید..
سمساری
28 آبان 1403سلام
آیا عدم تمکین شامل تمام وظایف زناشویی می شود یا تنها به برخی جنبه ها محدود است ؟
وکیل
29 آبان 1403سلام تمکین به معنای کلی، شامل اطاعت زوجه از همسر در زندگی مشترک و انجام وظایف زناشویی است، ولی بر اساس شرایط خاص ممکن است دادگاه برخی موارد را به عنوان عدم تمکین نپذیرد. همچنین حدود و تعاریف تمکین ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشد.