09123666928

تلفن تماس با وکیل

09123666928

تلفن تماس با وکیل

10:00 تا 20:00

ساعت پاسخگویی

مراحل طلاق توافقی چگونه است؟ 0 تا 100 انجام طلاق توافقی

امتیاز شما به این مطلب
(40 رای‌ها)

 مراحل طلاق توافقی

حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری_ بسیاری از زوجین بعد از مشکلات زیاد خانوادگی و عدم تفاهم تصمیم به جدایی از زندگی مشترک زناشویی می گیرند .عده ای با ارایه دادخواست طلاق یک طرفه دعوای خود را دنبال می کنند و عده ای دیگر با توافق دو طرفه  تصمیم به جدایی می گیرند. حال در این مطلب قصد داریم که به شرح طلاق توافقی بپردازیم. برای دانستن مراحل طلاق توافقی ابتدا باید به دو نکته در رابطه با طلاق توافقی اشاره کرد:

  1. ابتدا هر یک از زوجین می توانند برای اخذ مشاوره حقوقی در خصوص فرآیند طلاق توافقی و مراحل لازم برای تکمیل آن به وکیل مراجعه کنند.
  2. زوجین باید در مورد کلیه شرایط و جزئیات جدایی از قبیل حضانت، نفقه و تقسیم اموال مذاکره کنند. برای رسیدن به یک توافق منطقی و منصفانه می توان با یک وکیل مشورت کرد.

مراحل طلاق توافقی به شرح ذیل میباشد  در صورت واگذاری پرونده به وکیل متخصص و مجرب مراحل طلاق توافقی کوتاه می شود، به روشی که ما طلاق توافقی را انجام می دهیم، مرحله مشاوره حذف می شود و زمان از سه ماه به 20 روز تقلیل می یابد.

  • ابتدا وارد سامانه تصمیم شده و  جهت انجام مشاوره و غربالگری ثبت نام نمایید لازم به توضیح است این جلسات مشاوره در شش قسمت و فاصله بین هر دوره جلسه باید ده روز باشد که مجمعاً دو ماه به طول می انجامد.
  • قابل ذکر است  مراجعه نزد روانشناس قبل از طلاق توافقی موثر و آگاهی بخش بوده و زوجین را آگاهاه از طلاق منصرف کنند، و به دلیل زحمتی که ایجاد می کند باعث تعویق طلاق توافقی میشودیا زوجین را موقتاً از طلاق منصرف می نمایند. و.
     یکی دیگر از مراحل طلاق توافقی مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ثبت دادخواست طلاق توافقی است قبل از ان نظریه واحد مشاوره به دفتر خدمات مورد نظر ارسال شده باشد و در صورت انتخاب وکیل دادگستری دیگر نیازی به حضور زوجین در دفتر خدمات نمیباشد
  •  بعد از ثبت دادخواست و جری تشریفات دادخواست به دادگاه فرستاده می شود که آدرسی اعلامی مرد در آن نشانی واقع شده باشد و ممکن است چون طلاق توافقی میباشد به ادرس زوجه ارسال گردد   
  • و اما  بهترین وکیل خانواده و یا بهترین وکیل زن ممکن است حسب تشخیص و ضروراً با استفاده از ابراز اقامتگاه خوانده دعوا را به نحوی مطرح کند که به همان دادگاه خانواده ای ارجاع شود که مد نظر آن وکیل است، این امر می تواند در کیفیت انجام طلاق توافقی و زمان طلاق توافقی موثر باشد.چرا دادگاه ها و مجتمع های قضایی خانواده و قضات روش ها و تفسیرهای مختلفی از قانون برای انجام طلاق توافقی دارند.
     پس از وصول دادخواست به شعبه ارجاع شده برای طرفین یا بهترین وکیل خانواده  آنها یک پیامک یا اس ام اس برای تعیین وقت رسیدگی می رود. البته در صورتی که دادخواست ناقص باشند یا ضمایم ناخوانا باشد قبل از هر چیز از طریق اس ام اس به طرف (خواهان) برای رفع نقص اخطار داده می شود.(به حکم طلاق توافقی گواهی عدم امکان سازش هم گفته می شود.)
  •  شرکت در جلسه طلاق توافقی قاضی در این جلسه توافقات طرفین را صورتجلسه نموده و اقدام به صدور حکم طلاق توافقی می نماید.
  •  بعد از صدور حکم و امضای آن توسط قاضی و تایپ رای توسط منشی دادگاه، حکم صادره را به طرفین یا وکلای آنها ابلاغ می گردد که در این مرحله برای اینکه سریع تر رای قطعی و قابل اجرا شود، بهتر است طرفین یا وکلای آنها حق تجدیدنظر و فرجام خواهی را از خود ساقط نموده و جهت اجرای حکم صیغه طلاق توافقی در دفترخانه طلاق، از دفتر شعبه صادر کننده رای طلاق گواهی قطعیت حکم را بگیرند
  •  مراجعه به دفترخانه طلاق با به همراه داشتن اصل شناسنامه و اصل سند ازدواج و رای دادگاه و اصل گواهی قطعیت و در صورتی که وکیل دادگستری تصمیم به اجرای حکم طلاق داشته باشد اصل وکالتنامه و نیز حسب مورد آزمایش عدم بارداری یا گواهی دوشیزگی. انجام می شود.

مراحل طلاق توافقی

به این ترتیب مراحل پایان یافته و طلاق ثبت می شود و طلاق نامه یا سند طلاق صادر و به جهت اینکه طلاق توافقی از انواع طلاق بائن است و مانند طلاق به درخواست زوج رجعی نیست زن و شوهر باید جدا از هم زندگی کنند و کاملاً به هم نامحرم هستند.

بیشتر بخوانید: مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

 

چه مدارکی برای طلاق توافقی لازم است:

  •  اصل شناسنامه
  •   تصویر کارت ملی زوجین
  •  اصل عقدنامه ازدواج
  •  صورتجلسه توافقات زوجین که همزمان با مراجعه به وکیل جهت اعطای وکالت طلاق توافقی این صورتجلسه تنظیم می شود.
  •  آزمایش عدم بارداری، در صورتیکه زوجه ادعای دوشیزگی نداشته باشد.و البته زمان ارائه این آزمایش عدم بارداری به رسیدگی کننده دادگاه خانواده به طلاق توافقی و گاهی به دفترخانه طلاق هم زمان با اجرای صیغه طلاق ارائه است و رویه واحدی در این خصوص وجود ندارد.
  •  گواهی بکارت و دوشیزگی، در زمانیکه زوجه ادعا داشته باشد غیر مدخوله است. با تأیید پزشکی قانونی و صدور گواهی عدم نزدیکی یا بکارت یا دوشیزگی می تواند از اثرات و امتیاز آن در حکم طلاق توافقی بهره مند گردد. مهم ترین امتیاز در این مورد حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق است.

توجه داشته باشید : گاهی قاضی رسیدگی کننده به طلاق توافقی، اقرار زوجین هر دو زن و شوهر به عدم وقوع نزدیکی یا دوشیزگی یا بکارت را می پذیرد به عبارت دیگر بعضی از قضات اقرار زوجین را در این خصوص حجت دانسته و نیازی به ارجاع به پزشکی قانون نمی بیند. البته این بسیار نادر است  و رویه غالب ارجاع به پزشکی قانونی  جهت تشخیص بکارت است.

  •  طبق بخشنامه به تاریخ آذرماه سال 1397 و این دستور العمل، شرکت در جلسه مشاوره خانواده و غربالگری برای انجام طلاق توافقی اجباری شده و این در زمره مدارک لازم برای طلاق توافقی قرار گرفته است و این نیز خود یکی از مدارک لازم برای طرح و شروع طلاق توافقی است.

مشاوره با وکیل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

 در مقاله فوق به مراحل طلاق توافقی اشاره کردیم و به نحوه انجام آن از ثبت دادخواست تا ثبت در دفترخانه طلاق که زوجین با دانستن آن می توانند طلاق توافقی خود را انجام دهند. همچنین زوجین پیش از هر اقدامی بهتر است که از مشاوره حقوقی با یک وکیل یهره مند شوند. در دفتر وکالت حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری در تهران و کرج مشاوره حقوقی به چند روش ارائه می شود.  

جهت ارجاع پرونده طلاق توافقی با بهترین وکیل خانواده با اماده کردن مدارک گفته شده به دفاتر وکالت مراجعه کنید.

02188554580

09123666928

بازدید 4424 دفعه

نظرات (0)

هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را پارسی تایپ کنید.
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت