• تماس با وکیل: 09123666928 ساعت پاسخگویی 10:00 تا 20:00
  • [email protected]
جزئیات کامل طلاق غیابی

طلاق غیابی و جزئیات ضروری

طلاق غیابی و سوالات متعدد در مورد نحوه ثبت طلاق غیابی و تمامی شرایط آن که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. طلاق غیابی هم درست مثل دیگر طلاق هااز طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت می شود. با مدارک لازم به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و نسب به ثبت دادخواست طلاق غیابی اقدام می شود

طلاق غیابی یکی از انواع طلاق ها می باشد که به طور معمول زوج و یا زوجه با ارئه مدارک و مستنداتی در غیاب همسر خود اقدام به گرفتن طلاق می نماید.

در این نوع طلاق حکم بصورت غیابی صادر شده  و به همین دلیل از این نوع طلاق، طلاق غیابی نام برده می شود. به گفته وکیل خانم مانعی برای ثبت در طلاق غیابی وجود ندارد و غیابی بودن طلاق دلیلی بر عدم ثبت نمی باشد. با یک توضیح مختصر در مورد طلاق غیابی به شرح کامل این موضوع می پردازیم تا با نکات مهم آن آشنا شده و به پاسخ تمامی سوالات خود برسید.

الزامات ثبت طلاق غیابی

در ابتدای این مطلب برای آشنایی کاربران گرامی به مفهوم طلاق غیابی پرداختیم و تشریح کردیم که این نوع طلاق بدون حضور یکی از زوجین ثب و رسیدگی می شود و روند جلسه رسیدگی بدون حضور یکی از زوجین و دفاعیات وی سپری می شود.

در طلاق غیابی هریک از زوجینی که در روند رسیدگی تا صدور رای حضور نداشته باشند با توجه به غیابی بودن رای امکان واخواهی برایشان مقدور خواهد بود

ثبت طلاق غیابی هم مشابه طلاق های دیگر از طریق دفتر ازدواج و طلاق صورت می گیرد، یکی از زوجینی که رای طلاق غیابی را گرفته با مدارک مربوطه به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کرده و با ثبت طلاق و جاری شدن صیغه طلاق این پروسه را به پایان می رساند.

با توجه به غیابی بودن طلاق ، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا حضور شخصی که در فرایند طلاق در دادگاه غایب بوده است ، برای ثبت طلاق غیابی الزامی است ؟ آیا بدون مراجعه شخص غایب نیز می توان اقدام به ثبت طلاق غیابی در محضر نمود ؟

پاسخ این است مرد هر زمان که بخواهد می تواند به دادگاه دادخواست طلاق داده و با پرداخت حق و حقوق همسر خود ، وی را مطلقه کند . لذا حضور یا عدم حضور زن در دادگاه شرط صحت طلاق نیست و طلاق غیابی از سوی مرد مانع قانونی ندارد . البته در صورتی که طلاق از طرف مرد بوده باشد و زن در دعوای طلاق غایب بوده باشد ، می تواند به حکم دادگاه در مهلت مقرر اعتراض کند و حتی تا مرحله فرجام خواهی نیز پیش رود ؛ هر چند حکم طلاق غیابی از طرف مرد تغییری نمی کند .

در این شرایط ، مرد می تواند ظرف مهلت سه ماه گواهی عدم سازشی که از دادگاه گرفته را برای ثبت طلاق غیابی به محضر ارائه نماید .

اگر زوجه  پس از احضاار از سوی دفتر خانه ازدواج ظرف مهلت یک هفته برای ثبت طلاق غیابی در دفترخانه جهت امضای صورتجلسات حاضر نشد، سردفتر مجددا به زوجین اخطار می کند که برای اجرای صیغه طلاق حاضر شونددر صورت عدم حضور مجدد زوجه  ،در صورتی که طلاق به صورت رجعی واقع شده باشد  صیغه طلاق بدون حضور زن جاری می شود  و طلاقنامه پس از سه ماه صادر و در شناسنامه زوجین ثبت خواهد شدو مراتب توسط دفترخانه به اطلاع زن رسانده می شود .

همچنین زوجه در شرایط ذیل می تواند از همسر خود به صورت غیابی طلاقبگیرد که یا وکالت در طلاقکه همان حق طلاق است، داشته باشد و یا اینکه دلایل محکمه پسندی از جمله عسر و حرج برای طلاق به دادگاه ارائه دهد.

قاضی پرونده با بررسی دلایل ارائه شده توسط زوجه و صحت آن حکم طلاق غیابی را در غیاب زوج صادر خواهد کرد. در این صورت ، زن باید حکم طلاق را ظرف مهلت شش ماه پس از گذشت مهلت اعتراض به حکم طلاق غیابی ، به دفترخانه ازدواج و طلاق ارائه نماید . البته ممکن است باز هم مرد برای ثبت طلاق در محضر غایب باشد و بخواهد به این ترتیب جلوی ثبت طلاق غیابی از طرف زن را بگیرد . اما در این حالت نیز اگر ظرف مهلت یک هفته مرد در دفترخانه حاضر نشد ، دفترخانه ابلاغیه صادر می کند . اگر مرد اعلام عذر کند ، یک نوبت دیگر به وی مهلت داده می شود و در غیر این صورت ، طلاق غیابی زن ثبت رسمی می شود .

مدارک لازم برای ثبت طلاق غیابی

حال این سوال برای ما پیش می آید که مدارک لازم برای ثبت طلاق غیابی چیست؟

وکیل خانم این گونه پاسخ میدهد که  برای ثبت طلاق غیابی همان مدارک ثبت طلاق از طرف زوجه و یا ثبت طلاق از طرف زوج و دیگر طلاق ها می باشد.

  • کارت ملی زوجه
  • شناسنامه زوجه
  • عقدنامه و یا سند ازدواج
  • گواهی عدم بارداری

از جمله مدارک لازم برایثبت طلاق غیابی می باشد، که حضور دو شاهد عادل هم الزامی می باشد.

مهریه در طلاق غیابی برای طلاق از طرف زوج چگونه خواهد بود؟

اگر دادخواست طلاق غیابی توسط زوج به دادگاه ارائه شود، دادگاه رأی به طلاق خواهد داد. اما نکته ای در این شرایط وجود دارد با این توضیح که تمام حق و حقوق زوجه در رای صادر شده در نظر گرفته می شود. بنابراین زوجه می تواند پس از طلاق غیابی از طرف زوج، مهریه را دریافت نماید. علاوه بر این سایر حق و حقوق زن نیز در رأی در نظر گرفته می‌ شود تا در صورت مطالبه از طرف زوجه پرداخت گردد.

مهریه در طلاق غیابی چه می شود؟

وکیل پایه یک دادگستری خانم اینگونه توضیح میدهد: با توجه به اینکه اگر از طرف قاضی رسیدگی کننده، حکم طلاق غیابی را صادر کند، در صورت روشن شدن حقوق مالی زن از جمله مهریه ، حکم طلاق غیابی به ثبت خواهد رسید. مثلا در مورد اول گفتیم هر مردی با توجه به این­که حق طلاق در اختیار اوست می‌تواند حتی بدون حضور زن در دادگاه، حکم طلاق را دریافت کند. اما زمانی مرد می­‌تواند این حکم را به ثبت برساند که تکلیف حقوق مالی همسر خود را مشخص کند.

اگر زوج در مراحل صدور حکم طلاق غیابی، حضور نداشته باشد، و مهریه مشخصی در عقدنامه ثبت شده باشد برای زوجه تعیین شده باشد، در صورت نزدیکی زن و شوهر تمام مهریه به زن تعلق خواهد گرفت. اگر نزدیکی انجام نشده باشد، زن مستحق دریافت نصف مهریه مشخص شده خواهد بود.

حال اگر برای زوجه مهریه ای در نظر گرفته نشده باشد، در صورت ازاله بکارت، مهرالمثل به زوجه تعلق خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: مفهوم مهرالمثل

حال که در این موارد مرد غایب است و امکان پرداخت مهریه نیست، زن می‌­تواند با معرفی اموال و دارایی از همسر خود به دادگاه، متناسب با اندازه­‌ی مهریه­‌ی خود، روی اموال مرد دست بگذارد. در مواردی هم که مرد مبادرت به طلاق همسر خود کرده است، در صورت تقاضای دریافت مهریه از طرفه زن، مرد می­‌تواند دادخواست اعسار در پرداخت مهریه دهد و پس از بررسی دادگاه و اثبات ناتوانی مرد در پرداخت، دادگاه مرد را ملزم به پرداخت مهریه به صورت اقساط خواهد کرد.

با مطالعه این مطلب به پاسخ بسیاری از سوالات خود خواهید رسید، اما پیشنهاد ما به شما این است که از مشاوره حقوقی رایگان (در حد دو سوال) که در دفتر وکالت توسط حمیرا پارسا وکیل دادگستری ارائه می شود بهره مند شوید تا با در نظرگرفتن تمام شرایط فوق الذکر در راستای حل مشکل خود قدم بردارید.

همچنین مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی توسط وکیل خانم ارائه می شود.

02188554580

0912366692

2دیدگاه ها

  • فریده
    7 مرداد 1403

    با سلام
    من از همسرم به صورت غیابی جدا شده ام ایا او می توان بعد از 2 سال از طلاق درخواست واخواهی نماید ؟

    • parsalaw
      15 مرداد 1403

      سلام
      بله ظرف بیست از تاریخ اطلاع می تواند دادخواست واخواهی دهد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *